Hakkari'deki tarihi kilisenin turizme kazandırılması amaçlanıyor

Hakkari'nin Kırıkdağ köyünde bulunan bin 700 yıllık Machor Yackhos Kilisesi'ne ait kalıntılarının turizme kazandırılması hedefleniyor.

Hakkari il merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Kırıkdağ köyündeki Machor Yackhos Kilisesinin, şifalı bir yer olduğuna inanılıyor.

Kilisenin kalıntılarını ziyaret eden akademisyen Nicholas Al-Jeloo, kiliseyi inanç turizmine kazandırmak için çalışma başlatacaklarını söyledi.

Nicholas Al-Jeloo, "Kilise hakkında köylülerle bir araya gelip gizemi ve önemini anlattım. Ben bu bölgenin tarihini, kiliselerini, eski köy isimlerini biliyorum. Burada 20 tane kilise bulunmaktadır. Kültür varlıklarımızı yaşatmak için böyle bir çalışmamız olacak dedi.

TRT

Güncel Haberleri

Her Avukat Güvenilir Değildir!
Ölüme Sürerken 259 İnsanın Can Güvenliği Önceliğiniz Değildi!
Belki Bir Kez Daha Yaradan’ın Hikmetini Hatırlarız…
Bayındırlık Ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, Alabora Olan Gemiyle İlgili İddiaların Araştırılacağını Söyledi
Hemşireler Ve Ebeler Birliği, Feribot Faciası Sonrası Görev Yapan Tüm Sağlık Çalışanlarına Teşekkür Etti