Gümüşhane'de Ahilik Haftası kutlamaları

Gümüşhane'de 35.Ahilik Haftası kutlama programı kapsamında yılın ahisi, yılın kalfası ve yılın çırağına düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Gümüşhane'de yılın ahisi seçilen Kadir Şaş’a, yılın kalfası seçilen Samet Yaşar Dereli ve yılın çırağı seçilen Cemil Özcan’a belgeleri teslim edilerek kaftan giydirildi.

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, ahilik kültürünün Türk toplumunun örf, adet ve töresi açısından kıyamete kadar yaşatılması gereken önemli bir değer olduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

"Esnaflık her şeyde olduğu gibi ahlaki temeller üzerine bina edilmesi gereken bir yapı. Esnaf, sanatkar dediğimiz adam aynı zamanda o toplumun ahlakı, vicdanı, namusu. Bizim kültürümüzde öyle esnaflık vardır ki, o mahallenin dert babasıdır, borç kasasıdır. Özellikle eski bakkallarımızın misyonu buydu. Mahallelinin bırak veresiye alışverişi, yeri gelir kasasından borç verdiği, çoluğun çocuğun okul ihtiyacı, hastasının hastanedeki sıkıntısını gidermek için böyle bir fedakarlık yapan bir yapıdır. Esnaflarımızı tebrik ediyorum. Bu toplumun can damarı olduğunuzu, bu toplumun hayatı olduğunuzu ve büyük değer kattığınızı ifade etmek istiyorum."

TRT

Güncel Haberleri

Üstel Akdeniz Barış ve Diplomasi Forumu’nda konuştu: “Kıbrıs’ta iki devlet gerçeği artık kabul edilmeli”
Amcaoğlu: Dut Deresi Kanal Projesi’nde saha çalışmalarına başladık
Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi ile Karayolları Dairesi açık artırmayla araç satışı yapacak
Maliye ve Çalışma bakanlıklarıyla YDÜ arasında sağlık protokolü imzalandı
Üstel:Ercan KKTC’nin uluslararası havalimanıdır, öyle kalacaktır