Eskişehir'de yılın son günlerinde 6 bin fidan dağıtıldı

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından "Yeni yıla ağaç keserek değil fidan dikerek girelim" adlı kampanyayla 6 bin sedir fidanı dağıtıldı.

Müdürlükten yapılan açıklamada, Orman Genel Müdürlüğünce tüm Türkiye'de başlatıla kampanyası kapsamında müdürlük bahçesinde fidan dağıtım etkinliği düzenlendiği belirtildi.

Etkinlikte isteyenlere bedelsiz fidan verildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Orman fidanlığında yetiştirilen 3 yaşındaki 6 bin sedir fidanı yeni yıl hediyesi olarak dağıtıldı. Fidan dağıtımına Eskişehir Orman İşletme Müdürü Doğan Kiras ve Fidanlık Müdürü İzzet Bolatkıran da eşlik ederek vatandaşlara fidan verdiler ve yeni yıllarını kutladılar. Etkinlikte vatandaşlar, 'tüplü' tabir edilen topraklı fidanların hemen dikilebileceği gibi ilkbahara kadar da kendi ambalajlarında bekletilerek toprakla buluşturulabileceği konusunda bilgilendirildi."

TRT

Güncel Haberleri

Üstel Akdeniz Barış ve Diplomasi Forumu’nda konuştu: “Kıbrıs’ta iki devlet gerçeği artık kabul edilmeli”
Amcaoğlu: Dut Deresi Kanal Projesi’nde saha çalışmalarına başladık
Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi ile Karayolları Dairesi açık artırmayla araç satışı yapacak
Maliye ve Çalışma bakanlıklarıyla YDÜ arasında sağlık protokolü imzalandı
Üstel:Ercan KKTC’nin uluslararası havalimanıdır, öyle kalacaktır