Elazığ'da "4. Geleneksel Salçalı Köfte Festivali" başladı

Elazığ'da düzenlenen "4. Geleneksel Salçalı Köfte Festivali" başladı.

Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanlığınca, Elazığ Valiliği ile Elazığ Belediyenin destekleriyle Valilik Meydanı'nda düzenlenen festivalde vatandaşlar stantları gezerek köfte ekmek ile yöresel ürünlerden tattı.

Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Zülfü Tarhan, gazetecilere, bu yıl köfte ekmek festivalinin dördüncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Festivalle salçalı köfteyle diğer yöresel ürünlerin tanıtımını yaptıklarını ifade eden Tarhan, şöyle konuştu:

"Elazığ'ı ve mutfağını dışarıya tanıtmak dışarıdan insanların ilgisini Elazığ mutfağına çekmek adına bu festivalleri düzenliyoruz. Stantlarımızı kurduk. Elazığ kültürü adına yöresel ürünlerimiz ve yemeklerimizi bu alanda tanıtıyoruz. Orcik, pestil, badem şekeri, vişne dondurması, taş ekmeği, içli köftesi, Harput köftesine kadar bütün yöresel ürünlerimizi yöresel değerlerimizi bu alanda üç gün boyunca tanıtacağız."

TRT

Güncel Haberleri

Üstel Akdeniz Barış ve Diplomasi Forumu’nda konuştu: “Kıbrıs’ta iki devlet gerçeği artık kabul edilmeli”
Amcaoğlu: Dut Deresi Kanal Projesi’nde saha çalışmalarına başladık
Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi ile Karayolları Dairesi açık artırmayla araç satışı yapacak
Maliye ve Çalışma bakanlıklarıyla YDÜ arasında sağlık protokolü imzalandı
Üstel:Ercan KKTC’nin uluslararası havalimanıdır, öyle kalacaktır