Edirne'de vaka artışı, hem esnafı hem vatandaşı tedirgin ediyor

Edirne kırmızıya boyandı, hem esnaf hem vatandaşlar tedbirlere uyum istiyor.

Edirne’nin birçok bölgesinin Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) Uygulaması’nda vaka artışında çok yüksek riski temsil eden kırmızı renge bürünmesi hem esnafı hem de vatandaşları tedirgin ediyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından 11-17 Temmuz 2022 tarihleri arasında açıklanan risk haritasında vaka sayısının 226 bin 532’ye vefat sayısının ise 96’ya yükselmesinin ardından birçok vatandaşın yeniden maske takmaya başladığı görüldü.

Vaka artışından tedirgin olan esnaf ve vatandaşlar tedbirlere uyulmasını ve dikkatli davranılmasını istiyor. Yazın gelmesiyle beraber maskeleri çıkardıklarını ve bir rahatlık geldiğini söyleyen

Edirne esnaflarından Serpil Şinikçi, "Yazın ve tatilin verdiği rehavete düşmememiz gerekiyor. Kapalı alanlarda ve kalabalıklara girince maske takılmasında fayda var. Yine dezenfektemizi yapalım ve ellerimizi yıkayalım" dedi.

"Bu durum hepimizi korkutuyor"

Vaka artışının hem esnafı hem de vatandaşları korkuttuğunu söyleyen Şinikçi, vakaların yazın bu durumdayken kışın yine daha fazla artabileceğine dikkat çekti. Geçen yıl kapanmalar yaşandığını ve esnaf olarak zor günler yaşadıklarını hatırlatan Şinikçi, yine bu duruma düşmemek için hep birlikte tedbirlere uyulması gerektiğine vurgu yaptı.

TRT

Güncel Haberleri

Tutuklanan İnsanlar Ne Şartlarda Tutuluyor
Hayat Pahalılığı Artışlarının Yüzdelik Verilmemesi İçin Niye Grev Yapmadınız?
Her Bir Vekilin Maaşı Milyonu Buldu, Maliye Nasıl Ödemeye Devam Edecek?
Hayat Pahalılığı, Üst Düzey Vekil Ve Bürokratların Mafyavari Haraç Düzenidir❗✍️
Para İçin Ne Kadar Sahte Ve İşgüzar Olduklarını Görün❗️