Büyük Zafer'in 100. yılında gönüllü 100 kişi kan bağışladı

Bolu'da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılında Kızılay’ın düzenlediği etkinlikte gönüllü 100 kişi kan verdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yılı dolayısıyla Kızılay Bolu Şubesi farkındalık oluşturmak için gönüllü 100 kişiden kan bağışı etkinliği düzenledi.

17 Temmuz Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlikte gönüllü kişiler sabahın erken saatlerinde gelerek kan bağışında bulundu.

Kızılay gönüllüsü Tuğba Ulusoy, "Bir farkındalık oluşturmak istedik. Çünkü kan vermek bizler için çok önemli. Verilen kanlar 3 kişinin hayatını kurtarıyor. Ayrıca alınan kanlar üzerinde çalışılarak bulaşıcı hastalıklar ile kan grubunuz tespit ediliyor. Formlarda koşulları tutan hastalarımızdan, yakın zamanda COVID geçirmemiş ve kronik hastalığı olmayanlardan alıyoruz. Koşulları uygun olanlardan kan alma işlemini gerçekleştiriyoruz" dedi.

TRT

Güncel Haberleri

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Azerbaycan Zafer Günü’nü kutladı
Dışişleri: Norveç’in silah yasağını kaldırması geleneksel barış odaklı dış politikası ile çelişiyor
Yetkili Muhasipler ve Yetkili Muhasip Denetçiler Enstitüsü Genel Kurulu yapıldı
“Saraydan Kız Kaçırma” Operası Antalya Kültür Yolu Festivalinde!
Cenapoğlu: “Tam Parti̇, Lefke’den Dipkarpaz’a Kadar Sokakları İnletecek”