Biberiyede sezonun son ürünleri hasat ediliyor

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde acı biber, kapya biber, kornişon salatalık ve domates gibi ürünlerde sezonun son hasatları gerçekleştiriliyor.

Devlet Su İşleri tarafından yapılan göletle birlikte özellikle Yaylabayır Mahallesi'nde turşuluk biberiye üretiminde de verim arttı. Verimin bol ve fiyatların yüksek olması çiftçinin de yüzünü güldürdü.

Üretimin bol olmasının yanı sıra Sındırgı Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin tarımsal kalkınma projeleri de çiftçiye desten sağlıyor.

Jeotermal sebze ve meyve kurutma tesisinde üretilen ürünler katma değeri yüksek hale getirilerek çiftçinin malını satamama riskini ortadan kaldırıyor.

Toprağın bereketli olduğunu, 4 dönüm dikimde ortalama 7-8 ton biber alacaklarını anlatan Ayşe Uygur, "4 dönüm biberiye ektim. 5-6 ton biberiye aldım. Daha da hasatımız devam ediyor. Allah bereket versin toprağımız bereketli. Hepsini kaldırırız. Göletimiz olmasa bunlar bu kadar bereketli olmazdı" dedi.

TRT

Güncel Haberleri

Her Avukat Güvenilir Değildir!
Ölüme Sürerken 259 İnsanın Can Güvenliği Önceliğiniz Değildi!
Belki Bir Kez Daha Yaradan’ın Hikmetini Hatırlarız…
Bayındırlık Ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, Alabora Olan Gemiyle İlgili İddiaların Araştırılacağını Söyledi
Hemşireler Ve Ebeler Birliği, Feribot Faciası Sonrası Görev Yapan Tüm Sağlık Çalışanlarına Teşekkür Etti