Belki bir kez daha Yaradan’ın hikmetini hatırlarız…

Rana Sarro yazdı

Rana Sarro yazdı

Bugün Ağustos ayı sonunda başta Güzelyurt bölgesi olmak üzere ülke genelinde bir afet yaşadık. Rüzgar değil, kasırga birçok yerde kırdı geçirdi, uçurdu.
Büyük dolular ve şiddetli yağmurlar yağdı.
Hepimize geçmiş olsun. Çok şükür ki bir can kaybı yaşanmadı. Bu da Yaradan’ın bir hikmetidir.

Doğal afetler Yaradan’dan gelir. Ve ders alınması için uyarı niteliğindedir.
Yalnız cebini düşünenlere, kazanıp da yalnız kendine harcayanlara ve saklayanlara, malını, mülkünü ahirete götüreceğini sananlara yani hepimize bir uyarıdır, bir ceza değildir.

Hayır işlerini ve sadaka vermeyi de unutmamamız gerekir. Para biriktirirken, iyilik yapmayı da unutmamak gerekir. İyilik ille para vererek de değildir, dua almak önemlidir. Fakire, yoksula sadaka vermeyi, zekat vermeyi de unutmamamız gerekir.

Yalnız para kazancını değil, sevap kazancını da para geliri kadar önemsememiz gerekir.

Zira para ile alınamayacak şeyler vardır. Bugün mandalina kadar dolu düştüğü gibi başımıza taş da düşebilir. Bugün ağılların çatıları, ağaçlar vs uçtuğu gibi evlerimiz de uçabilir, yıkılabilirdi.

O nedenle Yaradan’ın hikmetini hatırlamamız için bu bize bir uyarı niteliğindedir kanımca.

Güncel Haberleri

Her Avukat Güvenilir Değildir!
Ölüme Sürerken 259 İnsanın Can Güvenliği Önceliğiniz Değildi!
Bayındırlık Ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, Alabora Olan Gemiyle İlgili İddiaların Araştırılacağını Söyledi
Hemşireler Ve Ebeler Birliği, Feribot Faciası Sonrası Görev Yapan Tüm Sağlık Çalışanlarına Teşekkür Etti
Gemi Kazasında Kayıp Olan 18 Vatandaş İçin Arama Kurtarma Çalışmaları İkinci Gününde