Belarus’ta ordunun komuta kademesine yönelik askeri tatbikat başladı

Belarus Savunma Bakanlığı, ülkenin güney, orta ve kuzeydeki bazı bölgelerini kapsayacak şekilde komuta kademesine yönelik askeri tatbikat başlattığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün başlayan tatbikatın Belarus ordusunun hazırlık planına uygun şekilde Belarus Genelkurmay Başkanlığının yönetiminde komuta kadrosuna yönelik olduğu belirtildi.

Brest poligonu, Minsk ve Vitebsk bölgelerinde yapılacak tatbikatın amacının Belarus Silahlı Kuvvetlerinin askeri komuta ve kontrol organlarının eğitimi olduğu kaydedilen açıklamada, tatbikata katılan askeri birlik, silah ve askeri teknik araçların Viyana Belgesi uyarınca zorunlu bildirime tabi olan seviyeyi aşmadığına dikkat çekildi.

Tatbikatın 14 Eylül’e kadar süreceği ifade edildi.

TRT

Dünya Haberleri

İ̇srail’in Serbest Bıraktığı Filistinli Esirlerin Bir Kısmı Gazze’ye Ulaştı
Şanlı Erenköy Direnişi’nin 61. yılında, başta Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimi
TC MSB’den Güney Kıbrıs’a uyarı:“Kıta sahanlığımızı ihlal etmeye kalkmaları durumunda gereği sahada yapılacak”
Harvard’dan çığır açan buluş: Alzheimer’a karşı lityum umudu
Çin’de chikungunya virüsü: Sivrisinek kaynaklı salgın büyüyor