Balya makinesinden çıkan kıvılcım yangına neden oldu

Kütahya’da biçilen bir tarlada, balya makinesinden çıkan kıvılcım nedeniyle yangın çıktı. Yangında 2 dekar alan yandı.

Merkez Tepeköy'de biçilen tarladaki hububat saplarını toplayıp sıkıştırarak balya haline getiren makineden çıkan kıvılcımlar yangına sebep oldu.

Çiftçilerin ve itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yayılmadan söndürülen yangında 2 dekar alan yandı.

Ekipler yangına karşı teyakkuzda

Hava sıcaklıklarının 40 derecelere ulaştığı, çiftçilerin harman telaşına girdiği şu günlerde Kütahya'da Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere tüm ilgililer yangın konusunda teyakkuzda bulunuyor.

Yetkililer, harman telaşında olan çiftçilere bu mevsimde en ufak bir kıvılcımın büyük yangınlara sebep olabileceğini hatırlatarak, yangın meydana getirebilecek hal ve hareketlerden uzak durulmasını ve kesinlikle anız yakılmaması konusunda uyardı.

TRT

Güncel Haberleri

Üstel Akdeniz Barış ve Diplomasi Forumu’nda konuştu: “Kıbrıs’ta iki devlet gerçeği artık kabul edilmeli”
Amcaoğlu: Dut Deresi Kanal Projesi’nde saha çalışmalarına başladık
Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi ile Karayolları Dairesi açık artırmayla araç satışı yapacak
Maliye ve Çalışma bakanlıklarıyla YDÜ arasında sağlık protokolü imzalandı
Üstel:Ercan KKTC’nin uluslararası havalimanıdır, öyle kalacaktır