Avusturya Dışişleri Bakanı’nın "Rusya’ya yönelik ifadeleri" Ukrayna’da hoş karşılanmadı

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg’in "Rusya’ya yönelik orantılı olunması ve hedefin dışına çıkılmaması" yönündeki ifadelerine Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleh Nikolenko tepki gösterdi.

Schallenberg’in dün Fransa’nın başkenti Paris’te "Rusya’ya yönelik orantı duygusunun korunması ve 144 milyon Rus vatandaşına vize yasağı uygulamak gibi hedefi aşan yaklaşımlardan kaçınılması" yönündeki ifadelerine Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nikolenko sosyal medyadan yaptığı Almanca açıklamayla tepki gösterdi.

Nikolenko, Avusturya ile sürdürülen işbirliği ve bu ülkenin hem Birleşmiş Milletler (BM) hem de Avrupa Birliği (AB) nezdinde ülkesine verdiği destekten ötürü müteşekkir olduklarını belirterek Schallenberg’i Ukrayna’ya özellikle Rusya’nın füze saldırısı sonrasında hayatını kaybeden 44 Ukraynalının yakınlarının bulunduğu Dnipro kentine davet etti.

Sözcü Nikolenko, "Böylelikle, Rusya’nın füze saldırısında bulunduğu çok katlı bir binada hayatını kaybeden 44 kişinin yakınlarına da (Rusya’ya yönelik) 'orantı duygusunu koruma' argümanını anlatma imkanı bulabilir" ifadesini kullandı.

Avusturya’nın kültür ve tarihi açısından Rusya ile diyalog içinde olunmasına yönelik çağrılarının anlaşılır olduğunu kaydeden Nikolenko, "Bu çağrı, Kremlin’in cezasız kalacağı duygusunu güçlendirecek ve tamamen Ukrayna’da soykırımın sürdürülmesine yönelik bir davet gibi algılanacaktır" görüşünü paylaştı.

Schallenberg, dün yaptığı açıklamada, Rusya'ya karşı "orantı duygusunun korunması ve 144 milyon Rus vatandaşına vize yasağı uygulamak gibi hedefi aşan yaklaşımlardan kaçınılması" mesajını vermişti.

TRT

Dünya Haberleri

İ̇srail’in Serbest Bıraktığı Filistinli Esirlerin Bir Kısmı Gazze’ye Ulaştı
Şanlı Erenköy Direnişi’nin 61. yılında, başta Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimi
TC MSB’den Güney Kıbrıs’a uyarı:“Kıta sahanlığımızı ihlal etmeye kalkmaları durumunda gereği sahada yapılacak”
Harvard’dan çığır açan buluş: Alzheimer’a karşı lityum umudu
Çin’de chikungunya virüsü: Sivrisinek kaynaklı salgın büyüyor