Avustralya tek golle turladı

Avustralya, Dünya Kupası D Grubu'ndaki üçüncü maçında Danimarka'yı 1-0 yenerek adını son 16'ya yazdırdı.

Avustralya ile Danimarka, Al Janoub Stadı'nda karşılaştı. Müsabakayı Cezayirli hakem Mustapha Ghorbal yönetti.

Avustralya 60. dakikada Leckie ile 1-0 öne geçti. Daha önce Tunus'u da deviren Avustralya, bu zaferle puanını 6 yükseltti. Avustralya, sahadan galip ayrıldı ve adını son 16 turuna yazdırdı.

Avustralya, son olarak 2006 yılında Dünya Kupası'nda tur atlamayı başarmıştı.

Gruptaki ilk maçında Fransa'ya 4-1 mağlup olan Avustralya, ikinci randevusunda Tunus'u 1-0 yenmeyi başardı.

Turnuvadaki ilk rakibi Tunus ile golsüz berabere kalan Danimarka, ikinci müsabakasında ise Fransa'ya 2-1 mağlup oldu.

Son dünya şampiyonu Fransa'nın 6 puanla zirvede yer aldığı D Grubu'nda Avustralya 3 puanla ikinci sırada bulunuyor. Sırasıyla üçüncü ve dördüncü basamaklarda bulunan Danimarka ile Tunus ise hanelerine birer puan yazdırabildi.

Gruptaki diğer maçında ise Fransa ile Tunus 1-1 berabere kaldı. Fransa daha önce son 16 turuna yükselmişti.

Stat: Al Janoub

Hakemler: Mustapha Ghorbal, Mokrane Gourari, Abdelhak Etchiali.

Avustralya: Ryan, Behich, Degenek, Rowles, Souttar, Irvine, McGree (Dk. 74 Wright), Mooy, Leckie (Dk. 89 Hrustic), Goodwin (Dk. 46 Baccus), Duke (Dk. 82 Maclaren).

Danimarka: Schmeichel, Kristensen (Dk. 46 Bah), Andersen, Christensen, Maehle (Dk. 70 Cornelius), Hojbjerg, Jensen (Dk. 59 Damsgaard), Eriksen, Skov Olsen (Dk. 70 Robert Skov), Braithwaite (Dk. 59 Dolberg), Lindstrom.

Sarı kartlar: Dk. 4 Behich, Dk. 57 Degenek (Avustralya), Dk. 75 Skov (Danimarka)

Gol: Dk. 60 Leckie (Avustralya)

TRT

Spor Haberleri

Spor Gündemi 25. 04. 2025
Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Kickboks Federasyonu’nu kabul etti
Okçuluk şampiyonları Lefkoşa’da buluşuyor
46. İstanbul Maratonu’nun ödül töreni yapıldı
TC İçiṣleri Bakanı Yerlikaya: TUSAŞ tesislerine terör saldırısı gerçekleştirildi