Afganistan'da sel: İki günde 31 kişi öldü

Afganistan'ın başkenti Kabil yakınlarındaki Pervan vilayetinde aşırı yağışların yol açtığı selde, iki günde 31 kişi hayatını kaybetti.

Yetkililer, Pervan vilayetinin Şinvari ve Siyah Gird ilçelerinde, iki gündür devam eden aşırı yağışların sele yol açtığını duyurdu.

Sel nedeniyle 31 kişinin yaşamını yitirdiğini ifade eden yetkililer, 20 kişinin yaralandığını açıkladı.

Yetkililer, sele kapılan 100 kişiden ise hala haber alınamadığını ve can kaybının artmasından endişe edildiğini söyledi.

Çok sayıda hayvan telef oldu

Sel nedeniyle çok sayıda hayvan telef olurken birçok ev hasar gördü.

Öte yandan Afganistan Metroloji İdaresi, bugün ve yarın için başkent Kabil dahil, ülkenin 18 vilayetinde yağış ve sel uyarısında bulundu.

Doğal Afetlerle Mücadele Başkanlığına göre, ülke genelinde son 4 ay içerisinde yaşanan sel nedeniyle 150'den fazla kişi öldü.

TRT

Dünya Haberleri

İ̇srail’in Serbest Bıraktığı Filistinli Esirlerin Bir Kısmı Gazze’ye Ulaştı
Şanlı Erenköy Direnişi’nin 61. yılında, başta Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimi
TC MSB’den Güney Kıbrıs’a uyarı:“Kıta sahanlığımızı ihlal etmeye kalkmaları durumunda gereği sahada yapılacak”
Harvard’dan çığır açan buluş: Alzheimer’a karşı lityum umudu
Çin’de chikungunya virüsü: Sivrisinek kaynaklı salgın büyüyor