4 bin 200 yıllık fındık kalıntıları bulundu

Kütahya'da 8 bin yıllık geçmişe sahip Tavşanlı Höyük'teki yeni dönem kazı çalışmalarında, 4 bin 200 yıllık fındık kalıntıları ve mermer idoller ortaya çıkarıldı.

Havadan yapılan çekimlerde, kalp şeklinde göründüğü için "Kütahya'nın kalbi" adı verilen höyükteki kazı çalışmaları, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) iş birliğiyle "Cumhurbaşkanı Kararlı Kazı" statüsünde yürütülüyor.

BŞEÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Fidan başkanlığında 2 ay önce başlayan yeni dönem kazı çalışmalarında, 4 bin 200 yıl öncesine tarihlenen tabakada fındık kalıntıları ve mermer idoller bulundu.

Ortaya çıkarılan kalıntılar, Tavşanlı Höyük'ün Tunç Çağı'nda Troya ile çok sıkı bir bağ kurduğunu gösteren bulgular olarak değerlendirildi.

TRT

Güncel Haberleri

Her Avukat Güvenilir Değildir!
Ölüme Sürerken 259 İnsanın Can Güvenliği Önceliğiniz Değildi!
Belki Bir Kez Daha Yaradan’ın Hikmetini Hatırlarız…
Bayındırlık Ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, Alabora Olan Gemiyle İlgili İddiaların Araştırılacağını Söyledi
Hemşireler Ve Ebeler Birliği, Feribot Faciası Sonrası Görev Yapan Tüm Sağlık Çalışanlarına Teşekkür Etti