• BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • Lefkoşa 12 °C
  • Girne 14 °C
  • Mağusa 11 °C
  • İskele 11 °C
  • Güzelyurt 11 °C
  • Lefke 12 °C

Saner: Kurultay başarımızı, tek başına iktidarla perçinleyeceğiz

  Ulusal Birlik Partisi’nin 30-31 Ekim’de yapılacak kurultayı öncesinde, Girne İlçe Başkanlığı 2. Tur Seçimi için üyeler sandık başına gitti. Seçimde, ilk turda en çok oyu alan Bülent Kutay ve Cafer Barutcuzade yarıştı.
Saner: Kurultay başarımızı, tek başına iktidarla perçinleyeceğiz


Saner: Kurultay başarımızı, tek başına iktidarla perçinleyeceğiz

Ulusal Birlik Partisi’nin 30-31 Ekim’de yapılacak kurultayı öncesinde, Girne İlçe Başkanlığı 2. Tur Seçimi için üyeler sandık başına gitti.

Seçimde, ilk turda en çok oyu alan Bülent Kutay ve Cafer Barutcuzade yarıştı.

UBP Girne İlçe Başkanı Özdemir Berova, oy verme işleri sürerken yaptğı açıklamada,  kurultayın ardından UBP’yi ve ülkeyi bir erken genel seçim beklediğini anımsatarak, UBP’nin son derece hazır olduğu bu seçimde, tek başına iktidar hedeflediklerini söyledi.

UBP Genel Başkanı Başbakan Ersan Saner de, Girne İlçe Başkanlığı Seçimi 2. Tur oylamanın yapıldığı seçim alanını ziyaret etti.

Partililerle bir araya gelen Saner, basına açıkamada bulundu.

Saner, Girne İlçe Başkanlığı 2. Tur seçiminin güzel bir atmosferde gerçekleştiğini, demokrasi anlayışı gereği  üyelerin oylarını  kullanarak, iradelerini ortaya koyduğunu kaydetti.

Yeni Girne İlçe Başkanı’nın ilan edileceğini belirten Saner, mevcut İlçe Başkanı Özdemir Berovayı son dönemde  ortaya koyduğu başarılı çalışmalar için kutladı.

UBP’de sinerjinin çok yüksek olduğunu, toplam 70 kişiden oluşacak parti meclisi için 182 başvuru yapıldığını hatırlatan Saner, KKTC’yi kuran ve yaşatmaya and içmiş UBP’de görev almak isteyen herkesin özelde parti, genelde KKTC’ye hizmet etmek istediğini söyledi.

Covid 19 sürecinin, tüm dünya ülkelerinde, hem ekonomi hem sağlık alanında çok ciddi sıkıntılar yarattığını anımsatan Saner, ülkede sağlık alanında ortaya konulan çalışmalar ve  ekonominin eski günlere dönmesi konusunda atılan adımlar sayesinde eksiklikler olsa da, ülkenin çok olumlu bir noktada olduğunu kaydetti.

Parti Genel Başkanlığı için 4 adayın yarışacağını anımsatan Saner, “Kazanacak aday bundan  sonraki süreçte özelde UBP’ye , genelde KKTC’ye  hizmet vermeye devam edecektir”diye konuştu.

Kurultaydan zaferle çıkacağına inandığını belirten Ersan Saner, kurultayı kazanmasının ardından  erken seçim çağrısı yapacağını kaydetti.

Erken seçimde UBP’yi tek başına iktidara taşıyacaklarını belirten Saner, başarıyı tek başına iktidarla perçinleyeceklerini ifade etti.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.