• BIST 8988.92
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Lefkoşa 24 °C
  • Girne 22 °C
  • Mağusa 24 °C
  • İskele 24 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • Lefke 24 °C

Sancaktepe pandemi hastanesi ne zaman açılacak? Sancaktepe pandemi hastanesine nasıl ulaşılır?

Yeni tip koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Sancaktepe yakınlarında hastane yapımına başlandı. Peki hastaneye ulaşım nasıl olacak? Hastanelerde ne gibi imkanlar olacak? İnşaat ne zaman bitecek?
Sancaktepe pandemi hastanesi ne zaman açılacak? Sancaktepe pandemi hastanesine nasıl ulaşılır?

Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'ye yapılacak hastaneler için çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Tarabya'daki Huber Köşkü'nden video konferans yöntemiyle düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin toplantısının ardından açıklama yaptı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) test sayısında günlük 20 bini geçerek hastaları tespit ve virüsün yayılmasını engelleme konusunda önemli bir eşiğin aşıldığını ifade eden Erdoğan, "Hastanelerimizde teşhis ve tedavi konusunda herhangi bir sıkıntımız yoktur. Şu ana kadar hem sağlık hizmetleri hem gıda ve temizlik malzemeleri tedariki hem de kamu güvenliği bakımından hamdolsun kayda değer bir meseleyle karşılaşmadık." diye konuştu.

Sancaktepe’daki salgın hastanesi ne zaman tamamlanacak?

Hastanenin 45 gün içinde bitirilmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoğun bir çalışmayla hastanenin yapımının şu anda hızla devam ettiğini belirterek, "Bunları süratle, şöyle 45 gün içerisinde bitireceğiz ve buraları da tamamıyla insanımızın, halkımızın hizmetine sunacağız." diye konuştu.

Hastanenin, mayıs ayının ortasında hizmete açılması bekleniyor.

Sancaktepe salgın hastanesi nereye yapılacak?

Salgın hastanesi, İstanbul Anadolu yakasına yapılacak. Sancaktepe’nin Sarıgazi Mahallesi'nde bin yataklı hastanenin inşa edileceği alanda iş makinelerinin çalışmaları devam ediyor. Alana, yeni iş makinelerinin gelişi de sürüyor.

Sancaktepe pandemi hastanesinin özellikleri

Sancaktepe Sarıgazi’ye yapılacak salgın hastanesinde solunum ekipmanları ön planda olacak.

 

 

Yatak kapasitesi bin olacak hastane, 45 gün gibi kısa bir zaman diliminde tamamlanacak. Hastanenin inşası için çalışmalar 7/24 devam edecek.

Atatürk Havalimanı yakınındaki hastane için çalışma başladı

Atatürk Havalimanı yakınlarındaki Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) arazisinde yapımına başlanan salgın hastanesinde solunum ekipmanlarına ağırlık verilecek.

 Yatak kapasitesi bin olacak hastane, 45 gün gibi kısa bir zaman diliminde tamamlanacak. Hastanenin inşası için çalışmalar 7/24 devam edecek.

TRT

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.