• BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • Lefkoşa 17 °C
  • Girne 17 °C
  • Mağusa 17 °C
  • İskele 17 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • Lefke 17 °C

Sağlık Bakanı Pilli,Kovid-19’la ilgili son durumu aktardı

Sağlık Bakanı Ali Pilli, Bakan Pilli, Kovid-19’la ilgili son durum ve bayramda dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.
Sağlık Bakanı Pilli,Kovid-19’la ilgili son durumu aktardı

Sağlık Bakanı Ali Pilli, Bakan Pilli, Kovid-19’la ilgili son durum ve bayramda dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Ülkede 36 gündür yapılan testlerde herhangi bir pozitif vaka görülmediğini ifade eden Pilli, bazı semptom gösteren hastalara testler yapılmasına rağmen yeni vakaya rastlanmadığını belirtti.

Pilli, ülkede normalleşme süreciyle birçok sektörün açıldığını ve Kovid-19’la ilgili tedbirlerin gevşetildiğini anımsatarak, halkın büyük çoğunluğunun sosyal mesafe ve maske kullanımı gibi kurallara da uyduğunu söyledi.

Bu noktada halka sürekli uyarılar yapmayı sürdüreceklerini dile getiren Pilli, “Bugün bizim ülkemizde Kovid-19 vakası görülmese de asemptomatik vaka olabilir. Tüm dünyada Kovid-19 bitmediği sürece bizim ülkemizde de bitmeyecektir” dedi.

Bakan Pilli, çevre ülkelerde Kovid-19 vakalarının devam ettiğini de hatırlatarak, “Almış olduğumuz önlemleri daha da arttıracağız. Bizim temel hedefimiz halkımızın sağlığıdır. Bu konuda kesinlikle bir gevşeme yoktur” diye konuştu.

KKTC’de açılan işletmelere yönelik yapılan denetimleri, bayram sonrası sıklaştıracaklarını da vurguladı.

Sağlık Bakanı Ali Pilli, “İşimiz bundan sonra daha zor olacaktır. Önümüzde daha çok yol var. Bir müddet daha Kovid-19’la birlikte yaşayacağız” dedi.

Bir süre sonra KKTC’ye yurt dışından gelişlerin başlayacağına dikkati çeken Pilli, bu noktada da çok ciddi tedbirler almayı planladıklarının altını çizdi.

Pilli, “Kapıların açılmasıyla ilgili Türkiye ile de istişare halindeyiz. Türkiye’de de kapıların açılmasıyla ilgili bazı çalışmalar var. Önümüzdeki günlerde Türkiye Sağlık Bakanlığı ile istişareye geçeceğiz. Onların alacağı tedbirlerle bizim alacağımız tedbirleri birleştireceğiz ve bir yol haritası belirleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Kapılar açıldıktan sonra KKTC’ye gelen herkese test yapılacağına işaret eden Pilli, “Sadece test değil, turistler için başka, burada yaşayanlar için başka önlemler alınacak. Yani bu süreçte halkımızın sağlığı için geçmişteki gibi tedbirleri alacağız” ifadelerini kullandı.

Seyahatlerin başlamasıyla ilgili alınacak tedbirlerin yakın zaman içerisinde netleşeceğine değinen Pilli, ilgili makamlar ve kamuoyunun bu konuda bilgilendireceğini vurguladı.

Türkiye’nin bu süreçte kendilerini yalnız bırakmadığının altını çizen Pilli, “Kovid-19 sürecinde Türkiye’den her türlü desteği aldık. Destekler devam edecektir. Başta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere tüm Türkiye’ye teşekkür ediyoruz” dedi.

Pilli, Türkiye ile KKTC arasında Kovid-19’la ilgili bilgi paylaşımı ve iki ülkede yaşayan halkın zarar görmemesi için belirli çalışmaların yapılacağını anlattı.

Ramazan Bayramı için halka çağrı da yapan Pilli, şunları söyledi:

“Bayramlarda daha çok temaslar oluyor ancak bu yıl temasların mümkün olduğu kadar az olması, sosyal mesafeye uyulması ve maske takılması elzemdir. Bu kadar teknoloji varken uzaktan da bayramlaşabiliriz. Yakınlarımızın yanına gideceksek de onları korumalıyız. Bu bayramda sarılmasak da olur. Diğer bayramlarda birbirimize sarılacağız.”

 

 

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.