• BIST 8981.29
  • Altın 2284.428
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0498
  • Lefkoşa 20 °C
  • Girne 19 °C
  • Mağusa 20 °C
  • İskele 20 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • Lefke 20 °C

Özersay: "Herkes enerjisini ülke yararına harcamalı"

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay, ülkenin yaşanılan siyasi huzursuzluk nedeniyle zaman kaybettiğine dikkat çekerek bunu tercih etmediklerini; herkesin enerjisini ülke yararına harcaması gerektiği temennisinde bulundu.
Özersay: "Herkes enerjisini ülke yararına harcamalı"


Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, BRT'de yayınlanan '45 +' programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Özersay, ülkemize yararı olmayan bir gerginlik yaşandığına işaret ederek böylesi dönemlerin kutuplaşmaya da neden olduğunu kaydetti.

"HERKES ENERJİSİNİ ÜLKE YARARINA HARCAMALI"

Ülkenin yaşanılan siyasi huzursuzluk nedeniyle zaman kaybettiğine dikkati çeken Özersay bunu tercih etmediklerini; herkesin enerjisini ülke yararına harcaması gerektiği temennisinde bulundu.

Devlet yönetiminde bulunan herkesin eleştirilebileceğini düşündüğünü belirten Özersay "Bir ülkede bir bakan ya da başbakan eleştirilebilir, bu çok normal bir durumdur. Attığımız adımlara ya da atmadığımız adımlara yönelik de eleştiri alabiliriz. Aynı şey Cumhurbaşkanı için de geçerli ancak Cumhurbaşkanı eleştirildiğinde çok farklı bir atmosfer yaratılıyor" dedi.

"CUMHURBAŞKANINI ELEŞTİRDİM DİYE BUNDAN HAREKETLE BU MAKAMI ZEDELEYİCİ ŞEYLER SÖYLENMEMELİ"

Özersay, siyasette herkesin eleştiri yapabileceğini ancak eleştiri hakkı kullanıldığı için kimsenin Cumhurbaşkanlığı makamını zedeleyici söylemlerde bulunmaması gerektiğini belirterek, "Ben Akıncı'yı eleştirdim diye birisi bundan hareketle Cumhurbaşkanlığı makamını zedeleyecek şeyler söylememeli, bunu kabul etmem" dedi.

Son dönemde yaşanan siyasi gerilimde tartışmanın farklı noktalara çekildiğini sözlerine ekleyen Özersay "Tartışma öyle bir noktaya geldi ki, Türkiye'den bir kesim Kıbrıslı Türklere hakarete varan söylemlerde bulunmaya başladı. Bu da kabul edilmezdir" dedi.

"TEK BİR DEVLETLE İLİŞKİMİZ VAR, BUNU DA SAĞLIKLI SÜRDÜREMİYORUZ"

"Tek bir devletle ilişkimiz var bu ilişkiyi de sağlıklı bir şekilde sürdüremiyoruz" diyen Özersay  "Sayın Cumhurbaşkanı son açıklamasında yanlış anlaşıldığını söyledi. Açıklaması yanlış anlaşılmaya mahal verebilecek bir açıklamaydı. Duygusal ve sıcak olan hassas bir konuda devletin başı olan Sayın Cumhurbaşkanı'nın çok daha net yoruma açık olmayan tespitlerde bulunması gerekirdi" dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı'nın Barış Pınarı Harekatı ile ilgili olarak söylemlerine dikkat çeken Özersay "Bir süre önce Afrin Operasyonu ile ilgili olarak destek beyanında bulunmuştu. Şimdi destek beyanında bulunmak istemeyebilir ancak Kıbrıslı Türklerin büyük çoğunluğu bu operasyonun da desteklenmesini olumlu bulur" diye konuştu.

Akıncı'nın kuzey Suriye'deki askeri operasyon öncesinde diplomasi ve diyalog yolu denenmeliydi şeklindeki bir yaklaşımı olduğuna işaret eden Özersay "Aslında bu denenmiştir. Denenmemiş gibi bir hava ortaya çıkarmak doğru değil. Türkiye gerek ABD ve gerekse Rusya ile bu konuda diplomasiyi denedi ve çalıştırdı" dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı'nın Barış Pınarı Harekatı ile ilgili olarak yaptıpğı açıklamaların ardından tartışmanın olmaması gereken bir noktaya ilerlediğini söyleyen Özersay böylesi dönemlerde konjektörü göz önünde tutarak açıklama yapılması gerektiğini düşündüğünü anlattı.

"HERKES BARIŞ İSTER, BUNU KAN EDEBİYATI ÜZERİNDEN TARİF ETMEK YANLIŞ"

"Evet herkes barış ister, herkes insanların ölmesini istemez. Bu barışı isterken bunu kan üzerinden tarif etmek ve kan edebiyatı üzerinden gitmek yanlıştı" şeklinde konuşan Özersay Türkiye ile ilişkilerin gergin olmayacak şekilde kurulabileceğine vurgu yaptı.

Özersay, "zaman zaman bizim de Türkiye hükümeti ile uzlaşmadığımız noktalar olur ve çıkış yolu bulmaya çalışırız. Ancak bu konu öyle değildi. Bu konuda daha hassas davranılması gerekirdi" dedi.

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.