• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • Lefkoşa 11 °C
  • Girne 14 °C
  • Mağusa 10 °C
  • İskele 10 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • Lefke 11 °C

Okçulukta gözler Dünya Şampiyonası'nda

Türkiye'nin tarihindeki ilk olimpiyat şampiyonluğuna Tokyo 2020'de Mete Gazoz ile ulaştığı okçuluk branşında, gözler ABD'de yapılacak Dünya Şampiyonası'nda olacak.
Okçulukta gözler Dünya Şampiyonası'nda

Dünyanın en iyi okçuları, 19-26 Eylül tarihlerinde Yankton kentinde düzenlenecek Açık Hava Dünya Şampiyonası'nda bir araya gelecek.

Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Yusuf Göktuğ Ergin ile milli sporcular Samet Ak ve Gülnaz Büşranur Coşkun, şampiyonaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Klasik Yay Milli Takımı'nın Antalya Belek'te, Makaralı Yay Milli Takımı'nın Çanakkele Gelibolu'da şampiyonaya hazırlandığını belirten Ergin, zorlu organizasyonda 4 ayrı kategoride 12 sporcunun mücadele edeceğini söyledi.

Ergin, koronavirüs salgını nedeniyle faaliyet takviminde yaşanan değişikliğe işaret etti.

"İki yıldır dünyamızı etkisi altına almış olan pandemi süreci sebebiyle ertelenen veya yerleri değişen yarışmaları göze aldığımızda, Dünya Şampiyonası normal tarihinden çok daha ileri bir tarihte gerçekleştirilecek. Bu bizleri ve dünyadaki birçok teknik ekibi performans kontrolü anlamında gerçekten çok zorlamakta.

[Fotoğraf: AA]

Özellikle 2020 Tokyo Olimpiyatları hazırlık süreci ve olimpiyatların tamamlandığını düşünürsek, şu anda olabilecek en yoğun hazırlık programıyla sporcularımızı Dünya Şampiyonası'na hazır hale getirmeye çalışıyoruz."

Ergin, Türk Milli Takımı'nın her katıldığı yarışmada olduğu gibi bu şampiyonada da en fazla madalya sayısına ulaşabilmeyi hedeflediğini anlattı.

"Katılacağımız 4 ayrı kategoride de dünya sıralamasında üst sıralarda yer alan ve bu yarışmada madalya kazanması muhtemel birçok sporcumuz var. Özellikle makaralı yay kadınlar ve erkeklerde sporcularımız takım halinde dünyanın zirvesinde bulunuyor. Klasik yayda 2020 Tokyo Olimpiyatları şampiyonu Mete Gazoz ve aynı olimpiyatlarda karışık takımda Mete ile beraber olimpiyat dördüncülüğünü elde eden Yasemin Ecem Anagöz de takımımızda. Sporcularımızın, olabilecek en yoğun antrenmanla yaklaşık 20 gündür hazırlıklarını tamamlamak için mücadele ediyoruz. Önemli olan bu Kovid-19 sürecinde hem sağlık açısından sporcularımızın durumunu kontrol altında tutabilmek hem de sakatlık yaşamdan Dünya Şampiyonası sürecini tamamlamak olacak."

Yankton'da aynı zamanda Dünya Kupası Finali'nin de yapılacağını hatırlatan Ergin, burada da şampiyonluk mücadelesi vereceklerini, yılı en iyi şekilde kapatmak istediklerini dile getirdi.

Milli sporcuların öz güvenleri yerinde

Erkekler klasik yay kategorisinde yarışan milli sporcu Samet Ak, Dünya Şampiyonası'ndan madalyayla döneceklerine inandığını söyledi.

Samet, şampiyonaya hazır olduklarını belirtti.

"Takım arkadaşlarıma ve kendime oldukça güveniyorum. Katılacağımız yarışma çok önemli. Bunun farkındayız. Dünyanın en iyi sporcularının katılacağı bir yarışma. Biz de onlardan birisi olduğumuz için kendimize inanıyoruz. Öz güvenimiz yerinde."

Klasik yay kadınlarda mücadele eden Gülnaz Büşranur Coşkun ise "Zaten uzun zamandır çalıştığımız bir süreçti ve bu yılın son yarışması olacak. Hem takım halinde hem de bireysel olarak çok güzel şeyler başaracağımızı düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Okçuluk Milli Takımı ABD'ye gitti

Okçuluk Milli Takımı, Dünya Şampiyonası'na katılmak için ABD'ye gitti.

ABD'ye giden milli takım kafilesinde Milli Takımlar Teknik Direktörü Yusuf Göktuğ Ergin ve antrenör ekibinin yanı sıra milli sporcular, Mete Gazoz, Yasemin Ecem Anagöz, Gülnaz Büşranur Coşkun, Asya Karataylı, Samet Ak, Musa Arzuman, Yeşim Bostan, Gizem Elmaağaçlı, Ayşe Bera Süzer, Evren Çağıran, Furkan Oruç ve Yakup Yıldız ile diğer ilgililer yer aldı.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.