• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • Lefkoşa 26 °C
  • Girne 21 °C
  • Mağusa 23 °C
  • İskele 23 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • Lefke 26 °C

Muhammed Salah'tan Suriyeli engelli çocuğa imzalı krampon

Suriye'de bombardımanda sağ bacağını kaybeden ve Türkiye'de takılan protezle çok sevdiği futbolu yeniden oynayabilen 8 yaşındaki Hamis el Gacir'e, İngiltere'de yaşayan bir hayırsever Muhammed Salah imzalı bir krampon ve forma gönderdi.
Muhammed Salah'tan Suriyeli engelli çocuğa imzalı krampon

Suriye'nin İdlib kentinde savaş uçaklarından atılan bombalar sonucu sağ bacağını kaybeden ve sığındığı Türkiye'de protez bacak takılan 8 yaşındaki Hamis el Gacir, hayranı olduğu Liverpool'un Mısırlı yıldızı Muhammed Salah'ın imzalı krampona ve formaya kavuşmanın sevincini yaşadı.

Rejime ait savaş uçakları tarafından 1,5 yıl önce İdlib kırsalına düzenlenen saldırıda sağ bacağını kaybeden Gacir, tedavisinin yapılabilmesi için babasıyla Hatay'ın Reyhanlı ilçesine geldi.

Ülkesinde bir süre Al Amal çocuk takımında oynayan 8 yaşındaki Hamis, İstanbul'da bir hayırseverin sağladığı imkanla protez bacağına kavuştu.

Çeşitli turnuvalardan kazandıkları madalyaları saklayan çocuğun protez bacağıyla futbol oynadığı görüntüleri sosyal medyadan izleyen ve Liverpool'un Mısırlı yıldızı Muhammed Salah hayranı olduğunu öğrenen bir hayırsever, aileyle irtibata geçti.

İngiltere'de yaşayan hayırsever, temin ettiği Muhammed Salah imzalı krampon ve formayı Suriyeli Hamis'e gönderdi.

"Futbolu çok seviyorum"

Hamis el Gacir, evlerine yapılan saldırı sonucu engelli kalınca futbol oynayamayacağı için büyük üzüntü yaşadığını söyledi. Gacir, saldırın ardından Reyhanlı'ya geldiklerini anlattı.

"Futbolu çok seviyorum, bacağım olmadığı ve bir daha futbol oynayamayacağım için çok üzülmüştüm, Türkiye'de çok şükür protez bacağıma kavuştum. Muhammed Salah'ı çok seviyorum, imzalı kramponuna sahip olduğum için mutluyum, inşallah onunla tanışırım.Türkiye'de ampute futbol takımlarında oymak isterim." 

[Fotoğraf: AA]

"Hayali büyük bir futbolcu olmaktı"

Baba Muhammed Sera el Gacir de Türkiye'deki doktorların evladını yeniden hayata bağladığını söyledi. Gacir, futbolun oğlunun hayatında oldukça oldukça önemli yere sahip olduğunu anlattı.

"Hayali büyük bir futbolcu olmaktı ama protez bacağı olması buna biraz olsun engel oldu. Oğlum Muhammed Salah hayranıdır, onun protez bacakla çekilen görüntüleri İngiltere'de bir hayırsever görmüş ve bize ulaştı. Sağ olsun Hamis'e temin ettiği imzalı krampon ve forma gönderdi, bu bizi çok mutlu etti." 

Gacir, eşinin İdlib'de saldırı bölgesinde kaldığını, biran önce ona kavuşmak istediklerini sözlerine ekledi.

TRT

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.