29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Girne16°C
  • Mağusa15°C
  • İskele15°C
  • Güzelyurt15°C
  • Lefke13°C

SİVİL SAVUNMA AFET YÖNETİMİ VE MÜDAHALE TATBİKATI -2022” METEHAN BÖLGESİNDE YAPILIYOR

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın “Sivil Savunma Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı -2022” Lefkoşa’da Metehan bölgesinde yapılıyor. Senaryo gereği meydana gelen afetten en çok etkilenen bölge olarak belirlenen Metehan bölgesinde paydaş kurumların im

Sivil Savunma Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı -2022”  Metehan bölgesinde yapılıyor

26 Mayıs 2022 Perşembe 16:33

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nın “Sivil Savunma Afet Yönetimi ve Müdahale Tatbikatı -2022” Lefkoşa’da Metehan bölgesinde yapılıyor.

Senaryo gereği meydana gelen afetten en çok etkilenen bölge olarak belirlenen Metehan bölgesinde paydaş kurumların imkan ve kabiliyetleri sergileniyor. Tatbikatı Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da izliyor.

Afet Acil Durum yönetimi sisteminde yer alan tüm birimlerin hazırlık seviyesini denemek, iş birliği ve koordinasyonu geliştirmek, afet ve acil durum hallerine yönelik farkındalık yaratmak, kurum ve kuruluşlar arasında iş birliği ve yardımlaşmayı artırarak, tespit edilecek eksikliklerin giderilmesini sağlamak için düzenlenen tatbikat saat 15.00’te konuşmalarla başladı.

Tatbikat, afet ve acil durumlarda görevleri olan Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı kadrolu personeli, Halk Örgütü personeli, KKTC Afet Yönetimi sistemi içerisinde yer alan bakanlık, kurum, kuruluşların yanı sıra Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi’ne (IUSARC) üye yerel üniversitelerin arama kurtarma kulüp öğrencilerinin katılımıyla yapılıyor.

Geçen yıl Gazimağusa’da yapılan tatbikattan farklı olarak bu yıl Kıbrıs Tük Barış Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı unsurların da katılımıyla afet ve acil durumlara ulusal müdahale gücü geliştirildi.

Tatbikat 21 senaryodan oluştu. Senaryoya göre, Larnaka körfezi açıklarında, bu sabah 09.30’da deniz tabanının 5 kilometre derinliğinde, 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi, en çok hasar Metehan bölgesinde oluştu. Komuta merkezi burada oluşturuldu.

21 olayın yaklaşık yarısı enkaz üzerinde oluşuyor, tatbikat boyunca enkazda çalışmalar devam edecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA
GÜNCEL HABERLER