29 Mart 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Girne23°C
  • Mağusa26°C
  • İskele26°C
  • Güzelyurt26°C
  • Lefke26°C

SADİO MANE'NİN 'ALTIN TOP' FAVORİSİ BENZEMA

Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Bayern Münih'te forma giyen yıldız oyuncu Sadio Mane, bu yılki Altın Top (Ballon d'Or) ödülünü Real Madridli Karim Benzema'nın hak ettiğini söyledi.

Sadio Mane'nin 'Altın Top' favorisi Benzema

05 Ekim 2022 Çarşamba 17:23

Alman basınına konuşan Senegalli futbolcu, geçen sezon Benzema'nın çok önemli bir performans gösterdiğini hatırlatarak, "Gerçekten, Karim, bu yılki Altın top ödülünü hak etti. Real Madrid'de harika bir sezon geçirdi. Şampiyonlar Ligi'ni kazandı. Bu ödülü kolaylıkla kazanması gerekir. Onun adına çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Geçen sezon Senegal'in, Afrika Uluslar Kupası'nı kazanmasında ve 2022 FIFA Dünya Kupası'na katılım hakkı elde etmesinde büyük pay sahibi olduğunun hatırlatılması üzerine Mane, "Afrika Uluslar Kupası'nı kazandığımızın farkındayım. Kendim ve ülkem adına büyük bir mutluluk kaynağı oldu bu. Yine de Karim ödülü kazanmalı. Buna, yürekten inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Real Madrid formasıyla geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupa, lig ve İspanya Süper Kupa zaferi yaşayan Fransız futbolcu Benzema, üstün performansıyla öne çıkmıştı. Ligde 27, Şampiyonlar Ligi'nde 15 golle iki turnuvada da krallık yarışını zirvede tamamlayan 34 yaşındaki oyuncu, Raul'u geçerek kulüp tarihinin en golcü ikinci oyuncusu konumuna gelmişti.

Altın Top ödülünü kazanan futbolcu, 17 Ekim'de Paris'te açıklanacak.

TRT

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA
GÜNCEL HABERLER