28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Girne20°C
  • Mağusa20°C
  • İskele20°C
  • Güzelyurt23°C
  • Lefke23°C

RUSYA UKRAYNA'YA PETROL İHRACATINI YASAKLADI

Rusya, Ukrayna'nın yaptırımlarına cevap olarak Rus petrol ve petrol ürünlerinin bu ülkeye ihracına yasak getirdi.

Rusya Ukrayna'ya petrol ihracatını yasakladı

18 Nisan 2019 Perşembe 14:58

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, bakanlar kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Rusya'ya uygulamaya başladığı yaptırımlara karşılık hükümetin de yaptırım kararı aldığını bildirdi.

Ukrayna'dan bazı malların Rusya'ya ithalatına yönelik yasak listesini genişlettiklerini kaydeden Medvedev, geçen yılki maliyeti ile 250 milyon dolarlık makine ürünleri, hafif sanayi ve metal işleme alanlarında kullanılan ürünlerin yasaklı mallar listesine girdiğini aktardı.

Bazı Rus mallarının ise Ukrayna'ya özel izine tabi olarak ihraç edileceğini aktaran Medvedev, "Ukrayna'ya Rus petrol ve petrol ürünlerinin ihracatı yasaklandı." dedi.

Medvedev, yaptırım kararlarının birkaç gün önce bakanlar kurulunda imzalandığını dile getirdi.

Ukrayna, son olarak Rusya'dan alınan demir yolu işlerinde kullanılan elektronik malzeme, otomasyon ve haberleşme cihazı ile vagonlarda kullanılan bazı yedek parçaları yaptırım listesine dahil etmişti.

Ayrıca yiyecek-içecek paketlemede kullanılan Rus malı şişe, teneke kutu ve benzeri ambalaj ürünleri yaptırıma tabi olan ürünler listesinde yer almıştı.

Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesi ve Ukrayna'nın doğusundaki kriz nedeniyle Kiev yönetimi, 2014'ten bu yana Moskova'ya yönelik çeşitli ekonomik kısıtlamalar yürürlüğe koymuştu.  

SON DAKİKA
GÜNCEL HABERLER