29 Mart 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Girne16°C
  • Mağusa16°C
  • İskele16°C
  • Güzelyurt13°C
  • Lefke14°C

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI 19 STAJYER SANATÇI ALACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğuna 19 stajyer sanatçı alınacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 19 stajyer sanatçı alacak

14 Temmuz 2020 Salı 06:43

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğunun Tasavvuf, İrfan ve Meydan Meşkleri Bölümü'ne postnişin (1), semazen (7), ritim (2), ney (1), kemençe (1), bağlama (1) ile erkek ve kadın ses sanatçıları (6) alımı gerçekleştirilecek.

Adayların en az güzel sanatlar lisesi müzik bölümü ya da konservatuarın lise bölümü veya fakülte ya da dört yıllık yüksekokul mezunu olması ve her bir branş için ilanda belirtilen başvuru şartlarını taşıması gerekiyor.

Başvurular, www.ktb.gov.tr, guzelsanatlar.ktb.gov.tr ve www.arastirmauygulamatoplulugu.com internet adreslerinde yer alan başvuru formları aracılığıyla 4 Ağustos Salı gününe kadar interaktif ortamda gerçekleştirilecek.

Adaylar, seçmiş oldukları branşlar için ayrı ayrı iş talep formu vermek veya iş talep formunda sınava girmek istedikleri her bir branşı ayrı ayrı işaretlemiş olmak kaydıyla birden fazla branşta sınava girebilecek.

Sınavlar 10 Ağustos'ta başlayacak

Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi belirtilen internet adreslerinden ilan edilecek. Sınavlar İstanbul Üsküdar'daki eski Tekel binasında 10 Ağustos'ta başlayacak.

Tek aşamada sözlü ve uygulamalı sınav şeklinde yapılacak sınavlarda adayların başarılı olabilmesi için her aşamadan alınan not ortalamasının 100 puan üzerinden en az 70 olması gerekecek. Nihai başarı puanları sınav kurulu üyelerinin sınavda ayrı ayrı verdikleri puanların aritmetik ortalaması alınmak suretiyle tespit edilecek.

TRT

SON DAKİKA
GÜNCEL HABERLER