28 Mart 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Girne21°C
  • Mağusa23°C
  • İskele23°C
  • Güzelyurt27°C
  • Lefke26°C

İLAHİYAT MEZUNLARINDAN BAKAN ÖZYİĞİT'E DESTEK!

İstihdam sorunları gündemde...

İlahiyat mezunlarından Bakan Özyiğit'e destek!

23 Şubat 2018 Cuma 12:38

İlahiyat mezunlarının istihdam sorunlarını gündeme getirmek üzere kurulan Bağımsız İlahiyat İnisiyatifi’, Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit'e destek belirtti. 

Bağımsız İlahiyat İnisiyatifi Başkanı Emre Özkan imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

Kıbrıs Türk Toplumunun kendi kültürü içerisinde başta İlahiyat konularını, Laik, Demokratik, Anayasal ve Hukuk dairesinde bağımsız ve tarafsız olarak konuşmak, değerlendirmek, toplumumuzu derinden sarsan sosyal sorunlara değinmek ve İlahiyat mezunlarının istihdam sorunlarını gündeme getirmek üzere kurduğumuz ‘Bağımsız İlahiyat İnisiyatifi’ olarak öğretmenimiz Sn. Cemal Özyiğit’in Milli Eğitim Bakanı görevine atanmasını tebrik eder, başarılar dileriz.

Bu vesileyle birçok branşta Türkiye’den getirilmesi planlanan öğretmen taleplerinin yeniden değerlendirilmesini istirham etmekteyiz. Ülkemizde Rehber öğretmen, Özel Ders Öğretmeni, Din Bilgisi öğretmeni vb branşlarda işsiz öğretmen adaylarımız bulunmaktadır. Türkiye’den talep edilecek öğretmenlerin ihtiyaç olan yerlere yönlendirilmesi Türkiye ile yapılan protokolün bir gereğidir. Dolayısıyla önceliğin ülkemizdeki işsiz öğretmen adaylarına verilmesi, işsiz öğretmen adaylarımızın öğretmenlik yolunun açılmasının gereğini kamuoyu ile paylaşır, bu konuda bakanımız Sn. Cemal Özyiğit’e sonsuz destek sunarız.

SON DAKİKA
GÜNCEL HABERLER