29 Mart 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Girne23°C
  • Mağusa26°C
  • İskele26°C
  • Güzelyurt26°C
  • Lefke26°C

HP'DE KAVGALAR YAŞANIYOR!

Halkın Partisi’nde parti içinde büyük gerginlik ve kavgalar yaşanıyor...

HP'de kavgalar yaşanıyor!

21 Kasım 2017 Salı 10:43

Halkın Partisi'nde adayların belirlenmesiyle parti içerisinde huzursuzluk baş gösterdi.

Partinin kurucuları arasında olan isimlerin aday listesinden elendiği ileri sürüldü. Birçok partilinin liste dışı kalması, partiden kopmalara neden oldu.

Partiye ciddi anlamda emeği geçen kişilerin, erken genel seçimler için milletvekilliğine aday adayı oldukları ancak Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay tarafından listeden elenerek, aday listesine giremedikleri iddia edildi.

Aday adayı olan ancak aday listesinde ismini göremeyen kişilerin tepkili olduğu bir diğer konu ise, daha önce başka siyasi partilerden aday olmuş kişilerin aday gösterilmesi...

"İTİRAZ İSTEMEM!"

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen parti meclisi toplantısında Kudret Özersay'ın yanında getirdiği USB’den (bellek) çıkardığı adayları okuması ve “Adaylar ve sıralamaları bunlardır. İtiraz istemem” demesi huzursuzluğun fitilini ateşledi.

HP’de aday adayı olan ancak aday listesinde yer almayan bazı isimler, parti meclisinde seçim yapılmadığını, Özersay’ın listeyi oldu-bitti şeklinde parti meclisinin önüne koyduğunu iddia ettiler. 

“Biz hangi seçimle, hangi kriterlere göre elendik, bilmek istiyoruz” diyen aday adayları, parti meclisi üyelerine bunu sorduklarını ancak tatmin edici bir yanıt alamadıklarını, bir üyenin kendilerine parti meclisinde seçim yapılmadığını, Özersay’ın listeyi bir oldu-bittiye getirerek önlerine koyduğunu söylediğini iddia ettiler. Aday adayları parti tüzüğünün çiğnendiğini ileri sürerek yüksek seçim kurulunu göreve davet ettiler. 

'TEK ADAM' DURUŞU!

Parti yönetiminde ve ilçelerde görev yapan HP’liler, Genel Başkan Kudret Özersay’ın aday belirleme sürecinde ortaya koyduğu tavır ve uygulamalardan dolayı tepki içinde…

İlçe Başkanları aday adaylarının belirlenmesi sürecinde katılımcı bir anlayışın ortaya konulmaması ve ilçe başkanlarının bekledikleri sıralardan değil de geri sıralardan aday gösterilmesine sert tepki gösterdiler.

PARTİDE KIRILMALAR!

İlçe Başkanlarını hiçe sayan anlayış nedeniyle partide büyük kırılmalar yaşanırken, daha önce başka siyasi partilerden aday olmuş kişilerin aday gösterilmesine de büyük tepki gösteriliyor.

Halkın Partisi’nden aday olan Ramazan Gündoğdu’nun adaylıktan çekilmesi isteniyor.

İlçe başkanlarının başını çektiği bir grup daha önce UBP’den kontenjan adayı olup seçilemeyen ve partisinden hiç kopmamış olan Ramazan Gündoğdu’nun aday yapılması karşısında harekete geçti. Bu grubun Ramazan Gündoğdu’nun adaylıktan çekilmesini talep ettiği bildirildi.

SON DAKİKA
GÜNCEL HABERLER