29 Mart 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Girne16°C
  • Mağusa16°C
  • İskele16°C
  • Güzelyurt13°C
  • Lefke14°C

GÜNGÖRDÜ, TDP'Yİ ZİYARET EDEREK, YAPTIĞI İCRAATLARDAN BAHSETTİ

Girne, kültür ve sanatın merkezi oldu...

Güngördü, TDP'yi ziyaret ederek, yaptığı icraatlardan bahsetti

12 Haziran 2018 Salı 16:55

Girne Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Nidai Güngördü, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Girne İlçesi’ni ziyaret ederek, TDP merkez ve ilçe yönetim kurulu ile belediye meclis üyesi adaylarıyla görüştü ve görevi süresince yaptığı icraatlardan bahsetti. TDP yönetim kurulu ve meclis üyesi adayları Güngördü’nün görevde olduğu süre içinde yaptığı icraatları yakından takip ettiklerini belirterek, Güngördü’ye seçimde başarılar diledi.

Güngördü: Eğitim, kültür ve sanata katkı yaptık

Nidai Güngördü ziyarette yaptığı konuşmada, göreve geldikten sonra eğitim, kültür ve sanata büyük yatırımlar yaptıklarını söyledi. Nidai Güngördü, emlak vergilerinden elde edilen gelirle Girne’deki kamu okullarına 2.2 milyon TL katkı yapıldığını belirtti. Güngördü, kültür ve sanatın gelişmesi için kente Doğanköy ve Zeytinlik Köyevi, Leymosun Kültürevi, Sanat Galerisi ve Oda Tiyatrosu yaptıklarını ifade etti. Müze çalıştayı yapan ilk belediye olduklarını anlatan Güngördü, ülkenin ilk kent müzesinin hayata geçirilmesi için çalışmalara başlandığını kaydetti.

Kongre, tiyatro ve kültür merkezleri yapılıyor

Nidai Güngördü, Girne Belediyesi hizmet binasının yanında 400 kişilik kongre ve tiyatro merkezinin yapımının sürdüğüne dikkat çekerek, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji’ndeki kültür merkezine yaklaşık 800 bin TL tutarında yatırım yapıldığını dile getirdi. Güngördü, nobel ödülüne aday gösterilen Osman Türkay’ın anıtının Ozanköye yapıldığını belirterek, şair yazar Ali Nesim’in adının Zeytinlik köy meydanına verildiğini söyledi. Güngördü, yazar ve çizerlerin kitap tanıtımlarına ev sahipliği yaptıklarını ifade ederek, kitap basımlarıyla ilgili katkılarda bulunduklarını dile getirdi.

Halkın kent yönetimine katılımını sağladık

Güngördü, Girne Kültür ve Sanat Günleri ile köy festivallerinde yerli ve yabancı önemli sanatçıları ağırladıklarına vurgu yaparak, 28 belediye içinde Girne’nin kültür ve sanat konularında en iyi konumda olduğunu aktardı. Güngördü, halkın kent yönetimine katılımını sağlamak için iki kez kent kurultayı yapıp, oluşturulan komitelerden gelen projelerin hayata geçirildiğini ifade etti. TDP Girne Belediye Meclis üyesi adaylarına seçimde başarılar dileyen Güngördü, seçilmeleri durumunda belediye meclisinde uyum içinde çalışacaklarına inandığını kaydetti.

Bütçe gerçekleşme oranı yüzde 91 oldu

Nidai Güngördü, göreve geldikten sonra belediyenin alacaklarının peşine düştüğünü ifade ederek,

su, kira, emlak ve meslek vergilerinde bir önceki döneme göre iki katı artış yaşandığına dikkat çekti. Güngördü, belediyenin bu yıl ki tahmini bütçesinin 129 Milyon TL olduğuna işaret ederek, görevde olduğu süre içinde hazırlanıp bütçe dairesine verilen belediye bütçesinin yüzde 91 oranında gerçekleştiğini kaydetti. Görev süresince herkese eşit ve adil davrandığını anlatan Güngördü, TDPli belediye meclis üyeleriyle uyum içinde çalıştığını dile getirdi.

SON DAKİKA
GÜNCEL HABERLER