28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Girne20°C
  • Mağusa20°C
  • İskele20°C
  • Güzelyurt23°C
  • Lefke23°C

GÜMÜŞHANE'DEKİ CANCA KALESİ'NDE TARİH GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Roma İmparatoru 2. Justinyen tarafından yaptırıldığı tahmin edilen ve bin 530 metre yükseklikte bulunan Canca Kalesi'nde restorasyon çalışmaları sürüyor.

Gümüşhane'deki Canca Kalesi'nde tarih gün yüzüne çıkıyor

19 Ekim 2019 Cumartesi 14:23

Gümüşhane'de, kent merkezinin zirvesinde bulunan tarihi Canca Kalesi'nde restorasyon çalışmalarına devam ediliyor.

Kent merkezini kuşbakışı gören ve Roma İmparatoru 2. Justinyen tarafından yaptırıldığı tahmin edilen kalede, geçen yıl 1 milyon 800 bin lira yatırımla başlatılan restorasyon ve restitüsyon çalışmaları sürdürülüyor.

Sarp bir kaya üzerine kurulan ve denizden bin 530 metre yüksekliğe sahip kale, ziyaretçilerine şehir manzarası sunuyor. Restorasyon çalışmalarının ardından ortaya çıkarılan iç duvar ve surlar ise aslına uygun şeklide onarılıyor.

İç duvar ve surlardaki çalışmaların ardından kalenin bulunduğu alana, yürüyüş yolları, otopark, karşılama merkezi, seyirlik alanlar ve sosyal tesislerin de yapılması planlanıyor.

Gümüşhane'yi panoramik seyretme imkanı

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, kentin Artabel Gölleri Tabiat Parkı, Örümcek Ormanları, Santa Antik Kenti gibi çok önemli bir değere sahip olduğunu söyledi.

Taşbilek, Canca Kalesi'nin de Doğu Karadeniz ve Gümüşhane için önemli bir turizm destinasyonu olduğunu belirtti.

Canca Kalesi'nin bir diğer önemli özelliğinin de tarihi Süleymaniye Mahallesi'nin yanında yer alması olduğuna dikkat çeken Vali Taşbilek, şöyle konuştu:

"Burası bütün vatandaşların rahatlıkla ulaşabileceği ve buradaki zenginliği görebileceği, Gümüşhane'yi panoramik olarak seyredebileceği çok özel bir mekana dönüşecek. Canca Kalesi'nin bir özelliği de tarihi Süleymaniye Mahallesi'nin yanı başında olması. Süleymaniye Kış Turizm Merkezi çalışmalarımızın tamamlanmasıyla birlikte Canca'da gelen misafirlerimize sunabileceğimiz çok özellikli bir tarihi alan olacak."

SON DAKİKA
GÜNCEL HABERLER