29 Mart 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Girne23°C
  • Mağusa26°C
  • İskele26°C
  • Güzelyurt26°C
  • Lefke26°C

FETÖ SORUŞTURMASI İSTİFALARI GETİRECEK!

İdari soruşturmanın tamamlanmasıyla Polis Teşkilatı içerisinde deprem yaşanması bekleniyor

FETÖ soruşturması İSTİFALARI getirecek!

23 Haziran 2017 Cuma 19:51

130 polis mensubunun FETÖ ile bağlantısı olduğu tespit edildi

Polis Teşkilatı’nda aylardır süren FETÖ soruşturması kapsamında 130 şüpheli isim tespit edildiği iddia ediliyor.

KKTC'de Polis Genel Müdürlüğü (PGM) bünyesinde sürdürülen FETÖ soruşturması devam ediyor.

Türkiye’deki Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, KKTC’de de Polis Genel Müdürlüğü (PGM) tarafından sürdürülen idari soruşturmanın Eylül - Ekim ayları içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Güvenilir kaynaklardan Ada Haber’e ulaşan iddialara göre, FETÖ soruşturması kapsamında teşkilat bünyesinde yürütülen idari soruşturmada, 130 polis mensubunun FETÖ ile bağlantısı olduğu anlaşıldı.

Polis teşkilatında Nisan 2017’de başlatılan ve özel bir ekip tarafından yürütülen soruşturma sonucu, 130 polis mensubunun FETÖ ile bağlantılı olabileceği yönünde güçlü delillere ulaşıldı.

PGM içerisinde büyük bir gizlilik içerisinde devam eden soruşturma kapsamında, çok sayıda polis sorgulanırken, yüksek derecede şüpheli görülenlerin mal varlıkları ve kabarık banka hesaplarının mercek altına alındığı öğrenildi.

Öte yandan Ada Haber’in edindiği bilgilere göre, büyük bir gizlilik içerisinde sürdürülen FETÖ soruşturmasında, bazı polis mensuplarının, FETÖ üyelerinin şifreli mesajlaşma için kullandıkları ‘ByLock programı’ kullandıkları tespit edildi.

FETÖ soruşturmasında, sorguya çağrılan tüm polislerin şüpheli konumunda olmadığı, bazılarının tanık olarak çağrıldığı belirtilirken, 130 polisin FETÖ bağlantısı olabileceği yönünde güçlü delillere ulaşıldığı iddia ediliyor.

POLİS GENEL MÜDÜRÜ DEĞİŞECEK!

İdari soruşturmanın Eylül - Ekim ayları içerisinde tamamlanmasıyla Polis Teşkilatı içerisinde deprem yaşanması bekleniyor.

Soruşturmanın akıbetine göre, terfilerde oynamalar olacağı, bazı polis mensuplarının istifaya zorlanacağı veya görevden alınacağı ileri sürülüyor.

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Polis Genel Müdürü’nün de değişeceği iddia ediliyor.  

OĞLU’NUN FETÖ BAĞLANTISI NEDENİYLE!

Öte yandan PGM içerisinde şok etkisi yaratacak bir üst düzey değişikliğin de yapılacağı Ada Haber’e ulaşan bilgiler arasında.

Oğlunun FETÖ bağlantısı nedeniyle, PGM içerisinde bir üst düzey değişikliğin de beklendiği konuşuluyor.

Bilindiği gibi Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından, örgütün bağlantılarına dair KKTC’de de Polis Teşkilatı içerisinde idari soruşturma başlatılmıştı.

KKTC Bakanlar Kurulu’nun Fethullahçı Terör Örgütü’nü ‘terör örgütü’ ilan etmesi ile birlikte KKTC’de de başlatılan soruşturmalar, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın ardından Polis Genel Müdürlüğü’ne sıçramıştı.

Ada Haber - Şermin Sarro

SON DAKİKA
GÜNCEL HABERLER