28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Girne20°C
  • Mağusa20°C
  • İskele20°C
  • Güzelyurt23°C
  • Lefke23°C

ERCİYES SÜPER LİG EKİPLERİNİ AĞIRLAMAYA HAZIR

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yapımı tamamlanan Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nin 20 Ağustos'tan itibaren başta Süper Lig ekipleri olmak üzere yurt dışından da takımları ağırlamaya başlayacağını bildirdi.

Erciyes Süper Lig ekiplerini ağırlamaya hazır

12 Ağustos 2020 Çarşamba 15:38

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükkılıç, Erciyes'te yapımı tamamlanan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Bilimsel çalışmalar ışığında 1860 metre rakımda konuşlandırılan merkezdeki çim sahaları inceleyen ve ilk top vuruşunu yapan Başkan Büyükkılıç, Erciyes için çok önemli ve stratejik bir yatırım olan merkezin tamamlanmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

[Fotoğraf: AA]

Büyükkılıç, kamp merkezi sayesinde Erciyes Dağı'ndan 12 ay yararlanılacağını vurguladı.

"Erciyes Master Planı çerçevesinde planlanan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'mizde yapımı tamamlanan 2 saha dışında 6 saha daha yapıyoruz. Ayrıca kapalı spor salonunun yapım talimatını da verdik. Bu salon olimpik nitelikte olacak. Burası 1800-2000 rakımda. Erciyes bizi bağrına basıyor. Sağlıklı olmak istiyorsanız, kamp yapmak istiyorsanız, buyurun gelin."

Katkılarından dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığına da teşekkür eden Büyükkılıç, "Onlar da bizden desteklerini esirgemiyorlar. Buradan büyük takımların yararlanması ve şehrimizin kazanım sağlaması önemli." ifadesini kullandı.

Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde FIFA standartlarında 2 çim saha yer alıyor.

Dağın 1860 metre yüksekliğinde bulunan sahalarda canlı yayın platformu, paratonerler, yedek kulübeleri gibi tüm detaylar en ince ayrıntısına kadar düşünüldü.

Dört futbol takımına aynı anda hizmet verecek şekilde tasarlanan merkezde, şok havuzları ve 200 metrekare büyüklüğünde fitness salonu da bulunuyor.  

TRT

SON DAKİKA
GÜNCEL HABERLER