28 Mart 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Girne19°C
  • Mağusa20°C
  • İskele20°C
  • Güzelyurt20°C
  • Lefke20°C

DR. SİBER: TEMAS TAKİP HATTI VE İLETİŞİM AĞI KONULARINI ELE ALDIK, ÖNERİLER SUNDUK

Başbakanlık Covid 19 Koordinasyon Konseyi ikinci toplantısını  Dr.

Dr. Siber: Temas takip hattı ve iletişim ağı konularını ele aldık, öneriler sunduk

02 Nisan 2020 Perşembe 20:48

Başbakanlık Covid 19 Koordinasyon Konseyi ikinci toplantısını  Dr. Sibel Siber başkanlığında gerçekleştirdi.

Toplantıya Dr. Mustafa Arabacıoğlu, Dr. Hakan Dinçyürek, Dr Erden Aşardağ ve Diş hekimi Ahmet Özant katıldı.

Moleküler biyoloji uzmanı milletvekili Jale Refik Rogers ve Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Tayfun Çanakcı’nın da davetli olarak katıldığı toplantı 4 saat sürdü.

Toplantıda ortaya çıkan yeni öneriler Başbakan Ersin Tatar’ın bilgisine sunuldu.

Başbakanlık Covid 19 Koordinasyon Konseyi Başkanı Dr. Sibel Siber ’de katıldığı programda konseyin çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Konseyin görevini mevcut bütün çalışmaları koordine etmek, sonuca bağlamak ve aldığı önerileri Başbakan’a iletmek olarak nitelendiren Siber, “Çünkü kovid 19 salgını sadece bir kurumun çabasıyla baş edilebilecek bir durum değildir. Bu Sağlık Bakanlığını aşan bir durumdur. Bakanlık tek başına bu mücadelenin üstesinden gelemez. Birçok paydaşla ve diğer kurumların da işbirliğiyle başarılı olabilir” ifadelerini kullandı.

“Herşey tıkırında olsaydı böyle bir konseyin kurulmasına ihtiyaç olmazdı” diyen Sibel Siber, tüm çabalara rağmen aksayan durumlara dikkat çekti.

Konsey Başkanı Siber, özellikle temas takipte gerek personel sayısı gerekse iletişim ağının olması gereken yerde olmadığını belirterek, konsey olarak bunun güçlendirilmesi için neler yapılabileceği üzerinde çalıştıklarını vurguladı.

2 gündür süren toplantılarda  temaslı kişilerin yönlendirilmesi ve takibi konusunda aksaklıkların giderilmesi için öneriler hazırladıklarını kaydeden Siber, “kovid 19 ile ilgili her türlü tıbbi malzeme, cihaz ve yoğun bakımda ihtiyaç duyulan envanterin kaydı büyük önem taşıyor. Bu konu üzerinde durduk. Çalışmaların geliştirilmesi için öneriler sunduk. En kötü senaryoları gözüönünde bulundurarak hazırlıklı olmalıyız. Sağlık çalışanlarının da korunması için atılması gereken adımlar var. İletişim ağı ve temas takip hattı konularını ele aldık. Bu konularda bazı öneriler sunduk” dedi.

SON DAKİKA
GÜNCEL HABERLER