28 Mart 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Girne19°C
  • Mağusa20°C
  • İskele20°C
  • Güzelyurt20°C
  • Lefke20°C

DÖVİZ REKOR KIRMAYA DEVAM EDİYOR!

Döviz en yüksek seviyesi çıktı...

Döviz rekor kırmaya devam ediyor!

22 Kasım 2017 Çarşamba 12:45

Hareketli günler geçiren döviz bu sabah tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Dolar/TL kuru, yurt içi ve yurt dışı gelişmeler ve beklentilerden dolayı güne güçlü başladı. Dün gün içerisinde 3,85'in altını görmesine karşın öğleden sonra 3,93'e kadar tırmanan dolar/TL, bu sabahki işlemlere tüm zamanların rekorunu kırarak başladı. 3,974 seviyesini gören dolar/TL'de geçtiğimiz yılbaşına göre değer kaybı yüzde 12'yi bulmuş oldu. TL 5. yılı da dolara karşı kayıpla kapatmaya hazırlanıyor. Öte yandan Euro/TL de 4.664 ile rekor tazeledi.

Saat 11.20 itibarıyla dolar 3,974 liradan alıcı bulurken, Euro ise 4,664 liradan el değiştiriyor. Sterlin ise 5,263 Lira’dan satılıyor. 

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın enflasyonun düşmesi için faizlerin düşürülmesi gerektiği yolundaki yorumlarının merkez bankasının bağımsızlığına yönelik endişeleri artırması, ABD ve Avrupa ile diplomatik sorunlar, Türkiye'nin gelişen ülkeler arasında en büyük cari açıklardan birine sahip olması çift haneli enflasyon ve yabancı yatırıma bağımlı kırılgan kamu finansmanı Türk varlıklarına satış getirdi.

Bugün tüm zamanların rekorunu kıran dolar/TL, bir önceki rekor seviyesini 11 Ocak'ta 3.9419 ile görmüştü.

Analistler, veri takviminin zayıf olduğunu belirterek, dünya genelindeki siyasi gelişmelerin ve ABD'de vergi reformuna ilişkin gelişmelerin takip edileceğini bildirdi.

Teknik açıdan dolar/TL'de 3,94'ün üzerinde zarar kes (stop-loss) emirlerinin de gündeme geldiğini ve buna bağlı olarak hızlı yükseliş eğiliminin öne çıktığını kaydeden analistler, fiyatlardaki yeni denge seviyelerinin beklenmesi gerektiğini söyledi.

SON DAKİKA
GÜNCEL HABERLER