29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Girne16°C
  • Mağusa15°C
  • İskele15°C
  • Güzelyurt15°C
  • Lefke13°C

DAÜ'DEN İSTANBUL'DA İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİNE HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ

DAÜ, İstanbul'da İngilizce öğretmenlerine hizmet içi eğitim semineri gerçekleştirdi.

DAÜ'den İstanbul'da İngilizce öğretmenlerine hizmet içi eğitim semineri

22 Ekim 2019 Salı 16:23


Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ülker Vancı Osam ile Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İ. Erkan Arkın, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün daveti üzerine "İletişimsel Dil Öğretimi ve Modern Yöntemler" temalı hizmet içi eğitim semineri gerçekleştirdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İstanbul'un farklı bölgelerinde belirlenen orta dereceli okullardan toplam 200 İngilizce öğretmeninin katıldığı seminerde, öncelikle günümüzde İngilizce dil öğretiminde gündemde olan belli başlı konular kısaca tanıtılıp tartışıldı; daha sonra ise öğrencilerin İngilizce konuşma becerilerinin geliştirilmesi konusunda teknolojinin nasıl kullanılacağına ilişkin örnekler gösterildi.

Grup çalışması formatına uygun olarak katılımcıların dizüstü bilgisayarlarını ve cep telefonlarını kullanarak aktif biçimde katıldıkları seminerde, internet üzerinden kolayca indirilebilecek uygulamalar yoluyla öğrencilerin İngilizce konuşmalarının nasıl güdülenebileceği, öğrenci katılımlarının nasıl artırılabileceği, bu teknolojinin öğretmenlere sağlayacağı diğer kolaylıkların neler olduğu gibi konular, katılımcı öğretmenlere bizzat deneyimlendirilerek gösterildi. Seminer sonrasında tüm katılımcılara katılım belgesi takdim edildi.

SINIFLARDA TEKNOLOJİ KULLANIMI

Semineri gerçekleştiren DAÜ Eğitim Fakültesi, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ülker Vancı Osam ve Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İ. Erkan Arkın, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün devlet okullarındaki İngilizce öğrencileri için geliştirmiş olduğu "Believe in Yourself: Just Speak (Kendinize İnanın: Konuşun)" temalı projeye katkı koymaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler.

Öğretim üyeleri, ayrıca sınıflarda teknoloji kullanımının, pedagojik ve etik hassasiyetler göz önünde tutulması şartıyla yaygınlaşmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladılar.

Seminer sonrasında katılımcılardan alınan sözlü ve yazılı geri dönüşün, söz konusu hizmet içi eğitim programının amacına ulaştığı konusunda olumlu görüşler içerdiğini ifade eden DAÜ'lü öğretim üyeleri, seminere katılan İngilizce öğretmenlerinin ertesi gün sınıflarında hemen uygulamaya başladıkları yeni tekniklere ilişkin hem kendilerine, hem de İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine ilettikleri olumlu geri dönüşten ötürü mutluluk duyduklarını belirttiler.

SON DAKİKA
GÜNCEL HABERLER