28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Girne20°C
  • Mağusa20°C
  • İskele20°C
  • Güzelyurt23°C
  • Lefke23°C

CUMHURBAŞKANLIĞI BASIN BÜROSU: CUMHURBAŞKANI TATAR’IN YURT DIŞI ZİYARET VE TEMASLARI ENGELLENEMEZ

Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yurtdışı ziyaret ve temaslarına karşı çıkanlara yanıt verdi. Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yurt dışı ziyaret ve temaslarının engellenemeyeceği vurgulandı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu: Cumhurbaşkanı Tatar’ın yurt dışı ziyaret ve temasları engellenemez

29 Mart 2023 Çarşamba 17:43

Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yurtdışı ziyaret ve temaslarına karşı çıkanlara yanıt verdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yurt dışı ziyaret ve temaslarının engellenemeyeceği vurgulandı.

Açıklamada, Kıbrıs konusunun kritik bir döneme girdiği bu günlerde Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs konusundaki yeni siyaseti ve Kıbrıs Türk halkının haklılığını anlatmak için yurt dışı ziyaret ve temaslara büyük önem verirken, bazı çevrelerin bu ziyaret ve temaslara karşı çıkması ve bunları değersizleştirmeye çalışmasının oldukça düşündürücü olduğu belirtildi.

“Bu çevreler, Cumhurbaşkanı Tatar’ın, Türk Devletleri Teşkilatı’nın toplantılarına katılmasına, Türkiye’de deprem bölgelerini ziyaret etmesine karşı çıkarken, şimdi de Cumhurbaşkanı Tatar’ın Londra ziyaretine de karşı çıkmaktadır” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

“Rum Yönetimi, Rum Dışişleri Bakanlığı, İngiltere’deki Rum Büyükelçiliği ve Rum lobisi ile diasporası Londra’da bulunan Cumhurbaşkanı Tatar’a karşı büyük bir saldırı kampanyası düzenlerken, üzülerek görmekteyiz ki içimizdeki bazı çevreler de birtakım olayları istismar ederek, kara propaganda ve algı operasyonları ile Cumhurbaşkanı Tatar’ı yıpratmaya ve etkisizleştirmeye çalışıyorlar. Bu da yine oldukça düşündürücüdür”.

Yeni seçilen Rum Yönetimi Başkanı Hristodulidis’in, gerçekleştirdiği yurtdışı ziyaretlerde Kıbrıs’ın gerçeklerini gizlerken, dünya kamuoyunu aldatma girişimlerini sürdürdüğü ve aynı tutumu önümüzdeki günlerde düzenleyeceği diğer yurt dışı temaslarında da sürdüreceğinden kuşku olmadığı kaydedilen açıklamada, Cumhurbaşkanı Tatar’ın da buna karşı gerekeni yapacağı vurgulandı.

Açıklamada, Londra’da bulunan Cumhurbaşkanı’nın yaptığı temaslarda, İngiliz ve diğer parlamenterlere, yabancı medya mensuplarına, sivil toplum örgütlerine Kıbrıs’ın gerçeklerini, yeni siyaseti ve halkın haklılığını anlatmakta ve Kıbrıs Türk halkına uygulanan zulüm niteliğindeki haksız ve insanlık dışı ambargoların kaldırılması gerektiğini de vurgulamakta olduğunun altı çizildi.

Tatar’ın bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Kıbrıs Türk tarafının yeni siyasetini ve Kıbrıs Türk Halkı’nın haklılığını anlatmak ve dünya kamuoyunu bilgilendirmek için yurt dışı temas ve ziyaretlerini sürdüreceği kaydedilen açıklamada, “Buna, Rum Yönetimi ve içimizdeki bazı çevreler engel olamayacaktır” vurgusu yapıldı.

Açıklamada “Cumhurbaşkanı Tatar, ülkesini ve halkını seven bir devlet adamı olarak bu ziyaret ve temasları sürdürecektir. Cumhurbaşkanı, halkın kendisine verdiği bu büyük görevin sorumluluğundadır ve sorumluluğunu yerine getirmekte kararlıdır. ‘Sorumsuz olanlar’ ise bir halkın davasını ve haklılığını anlatabilmek için büyük uğraş gösteren Cumhurbaşkanı Tatar’a karşı çıkanlardır”denildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA
GÜNCEL HABERLER