29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Girne16°C
  • Mağusa15°C
  • İskele15°C
  • Güzelyurt15°C
  • Lefke13°C

“BELEDİYELERİN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN GEREKLİ HASSASİYET GÖSTERİLMELİ”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar ve Kuzey Kıbrıs Cittaslow Ağı’nda olan dört belediyenin başkanlarını ayrı ayrı kabul ederek görüştü.

“Belediyelerin sorunlarının çözümü için gerekli hassasiyet gösterilmeli”

18 Eylül 2019 Çarşamba 18:18

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar ve Kuzey Kıbrıs Cittaslow Ağı’nda olan dört belediyenin başkanlarını ayrı ayrı kabul ederek görüştü. Yerel yönetimlerdeki son gelişmelerin ve belediyelerin sorunlarının ele alındığı görüşmelerde ayrıca Cittaslow Ağı’nın çalışmalarıyla ilgili Cumhurbaşkanı’na bilgi verildi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ilk olarak Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar ve Genel Koordinatör Hüseyin Köle’yi kabul ederek görüştü. Saat 11.30’da Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşen kabulde, belediyelerin sorunlarının önemli olduğunu ve çözümü için gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar’a çalışmalarında başarılar diledi.

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar da birliğin yürüttüğü faaliyetlerle ilgili Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya bilgi aktardı. Görüşmede ayrıca, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Kurucu Başkanı olan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’dan Birlik tarafından çıkarılacak dergide yayınlanmak üzere bir söyleşi talep edildi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar’ın ardından Kuzey Kıbrıs Cittaslow Ağı’nda olan dört belediyenin başkanlarını kabul ederek görüştü.

Kabule, Kuzey Kıbrıs Cittaslow Ağı’ndaki, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar ile beraberindeki heyet ve Cumhurbaşkanlığı Sosyal İşler Koordinatörü Evrim Hınçal katıldı.

Belediye Başkanları, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya, Cittaslow Ağı’nın çalışmaları ve 6-10 Kasım tarihlerinde KKTC’de yapılacak olan Cittaslow Koordinasyon Toplantı’sıyla ilgili bilgi vererek toplantıya davet ettiler.

(BRT/MAIL)

SON DAKİKA
GÜNCEL HABERLER