29 Mart 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Girne23°C
  • Mağusa26°C
  • İskele26°C
  • Güzelyurt26°C
  • Lefke26°C

BAŞBAKAN TATAR, TC DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONELİNİ KABUL ETTİ

Başbakan Ersin Tatar, KKTC’de bulunan Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nda göreve yeni başlayan personelle bir araya geldi.

Başbakan Tatar, TC Dışişleri Bakanlığı personelini kabul etti

21 Kasım 2019 Perşembe 17:53

Başbakan Ersin Tatar, KKTC’de bulunan Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nda göreve yeni başlayan personelle bir araya geldi.Tatar, heyeti kabulünde, Berlin’de yapılacak 3’lü görüşmeden beklentileri olmadığını yineledi.KKTC’ye uygulanan izolasyonlara da işaret eden Başbakan Tatar, KKTC siyaseten tanınmamış olabilir ama kabul görüyor. 100’ün üzerinde ülkeyle ticaret yapıyoruz. Bu da bir başarıdır’ dedi.

Golden Tulip Otel’de gerçekleştirilen kabulde Başbakan Tatar, konuk heyete Kıbrıs konusu ve son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili bilgiler aktardı…

Doğu Akdeniz’deki zenginliklerin paylaşımını Kıbrıs’taki tarafların birlikte yürütmesinin önemine değinen Tatar, ‘Hep birlikte mücadele vereceğiz ve inanıyorum ki başarılı olacağız. Günün sonunda hak ve hukuk lehimize çalışacaktır diye düşünüyorum’ dedi.

Tatar, KKTC’ye uygulanan izolasyonlara da değindi.

Güney Kıbrıs’ın KKTC’den daha şasnlı olduğunu, direkt uçuşlar olsa KKTC’ye daha fazla turist geleceğini belirten Tatar, “Üniversitelerimizi de belirli bir noktaya getirdik. 100 binin üzerinde öğrenci 140 ülkeden. KKTC siyaseten tanınmamış olabilir ama kabul görüyor. 100’ün üzerinde ülkeyle ticaret yapıyoruz. Bu da bir başarıdır’ dedi.

Liderlerin 25 Kasım’da Berlin’de biraraya geleceğini de hatırlatan Tatar, gayrı resmi olacak bu görüşmeden çok bir beklentileri bulunmadığını söyledi.

Federasyon modeli bir çözüm olması ve Türkiye’nin garantörlüğünün son bulması halinde Türkiye’nin buradaki etkinliğinin ortadan kalkacağını ve adanın tamamen bir Avrupa adası olacağını belirten Tatar, ‘Burası Türkiye’nin Toroslar’dan baktığı bir ada olacak’ dedi.

Rumların Enosis hayallerinin devam ettiğini ifade eden Tatar, ulusal menfaatleri koruma adına Türkiye ile KKTC’nin iyi ilişkiler içinde olması aynı zamanda Kıbrıs Türk Halkı ile Türkiye halkı arasındaki bağların güçlendirmenin hereksin boynunun borcu olduğunu söyledi.

..

SON DAKİKA
GÜNCEL HABERLER