29 Mart 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Girne23°C
  • Mağusa25°C
  • İskele25°C
  • Güzelyurt24°C
  • Lefke24°C

BAKANLAR KURULU KARARLARI GEÇERLİ. ÜST KURUL KARARLARI REVİZE EDİLDİ

Bakanlar Kurulu bugün yeniden olağanüstü toplandı. Başbakan Ersan Saner’in başkanlığı’nda saat 13.30 sıralarında başlayan bakanlar kurulu toplantısı yaklaşık 4 saat sürdü.

Bakanlar Kurulu kararları geçerli. Üst Kurul Kararları revize edildi

17 Ocak 2021 Pazar 23:21


Bakanlar Kurulu bugün yeniden olağanüstü toplandı. Başbakan Ersan Saner’in başkanlığı’nda saat 13.30 sıralarında başlayan bakanlar kurulu toplantısı yaklaşık 4 saat sürdü. Toplantı sonrasında Başbakan Ersan Saner Sağlık Bakanı Ali Pilli ile basının karşısına çıktı. Saner, Bakanlar Kurulu’nda, sağlık üst kurulu komitesinin aldığı kararların yeniden değerlendirildiğini belirterek, Bulaşıcı Hastalıklar Üst komitesinin bu akşam toplanarak dün akşam aldığı kararları yeniden gözden geçireceğini ve Sağlık Bakanı’nın gerekli çalışmaları yaparak alınacak kararların resmi gazetede yayınlanmasını sağlacaklarını söyledi.

Dünayda Kovid 19 sayısında çok ciddi bir tırmanış olduğunu ifade eden Saner, ülkede genel olarak bakıldığında dünyaya göre çok ciddi bir avantaj olduğunu gözlemlendiğini ve bunun da sağlık ekiplerinin çalışmalarından kaynaklandığını vurguladı.

Ülke ekonomisinin de paralel bir şekilde ayakta kalmasını sağlamanın da hükümet olarak görevleri arasında olduğunu ifade eden Saner, yerel bulaştaki sayılara da bakarak ve Bulaşıcı Üst Komitesinin kararları ile gerekli tedbirleri almaktan hiçbirşekilde çekinmeyceklerini söyledi. Bugün bir takım zamlar yapıldığı söylemlerinin başka yönlere çekildiğini ifade eden Saner, bundan üzüntü duyduğunu kaydetti.

Başbakan Saner, Bakanlar Kurulu’nun dün aldığı sokağa çıkma yasağının 22-05.00 saatleri arasında olması kararının geçerli olduğunu ayrıca okulların tatilinin de 22 Ocak tarihine kadar uzatıldığını belirtti. Saner, Hayat payalılığının, Ocak Şubat Mart maaşlarına yansıtılmayacağını ve elde edilecek gelirin de reel sektörü destekelemek için kullanılacağını yineledi.

Dün akşamdan itibaren şu ana kadar basında ve sosyal medyada çok farklı yorumlar yapıldığını ancak kararların net olduğunu söyleyen Saner, dün bakanlar kurulunun aldığı kararların geçerli olduğunu belirtti. Başbakan Saner, söz konusu kararların 22 Ocak’ta yapılacak toplantının ardından yeniden değerlendirileceğini söyledi.

Toplu mekanlarda bulunmamaları için topluma çağrı yapan Başbakan Saner, maske ve mesafes kuralına koşulsuz uyulmasını istedi. Sağlık Üst Kurulu komitesinde bu akşam yeniden bir değerlendirme yapılacağını ve oradan çıkacak sonucun resmi gazetede yayınlanacağını yineleyen Saner, sokağa çıkma yasağı kararını komitenin veremeyeceğini sadece Bakanlar Kurulu’nda alınacak bir karar olduğunu söyledi.


Sağlık Bakanı Ali Pilli de gazetecilerin sorularını da yanıtlayarak, Bakanlar Kurulu ile Komitenin kararları arasında çakışmanın söz konusu olmadığını ve Başbakan’ın gerekli açıklamaları yaptığını belirtti. Bu arada Sağlık Üst Kurulu Komitesi toplandı. Toplantıda dün akşam alınan kararların revize edilmesi bekleniyor
        
        
                  

SON DAKİKA
GÜNCEL HABERLER