29 Mart 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Girne23°C
  • Mağusa26°C
  • İskele26°C
  • Güzelyurt26°C
  • Lefke26°C

ANKARA'DAKİ DEAŞ SALDIRISI ŞÜPHELİLERİYLE BAĞLANTILI BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ankara'da 29 Ekim'de tekel bayisine terör örgütü DEAŞ üyelerince el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıyla ilgili, şüpheliler ile irtibatlı olduğu tespit edilen bir zanlı Bursa'da gözaltına alındı.

Ankara'daki DEAŞ saldırısı şüphelileriyle bağlantılı bir kişi gözaltına alındı

11 Aralık 2019 Çarşamba 10:33

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, istihbari çalışmalar sonucu, Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde 29 Ekim'de tekel bayisine terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen terör saldırısı şüphelileriyle irtibatlı olduğu belirlenen Suriye uyruklu E.K'nın yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde şafak vaktinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan E.K.'nın jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

Olay

Yenimahalle ilçesi Yakacık Mahallesi'nde bir tekel bayisine 29 Ekim'de EYP ile saldırı düzenlenmişti. 

İçinde uzaktan kumandalı EYP bulunan çantayı tekel bayisine maske takıp topallayarak hasta taklidi yapan A.B'nin bıraktığı, yaklaşık 30 metre uzaklaştıktan sonra da infilak ettirdiği belirlenmişti.

Terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları tespit edilen zanlılar A.B. ile M.S, M.Ş. ve Z.S, aynı ilçedeki bir hücre evinde gözaltına alınmıştı. Daha sonra Ankara'da iki, Hatay, Adana ve Bursa'da birer zanlı daha yakalanmıştı. Şüphelilerden A.B'nin de aralarında olduğu 5'i tutuklanmıştı.

SON DAKİKA
GÜNCEL HABERLER