• BIST 9068.98
  • Altın 2324.567
  • Dolar 32.3719
  • Euro 34.9559
  • Lefkoşa 19 °C
  • Girne 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • İskele 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • Lefke 19 °C

Mario Lemina: Sağlık kurallarına uyalım

Galatasaraylı futbolcu Mario Lemina, "Sporumu aktif bir şekilde yapıyorum. Antrenmanları evde yerine getirmeye çalışıyorum." dedi.
Mario Lemina: Sağlık kurallarına uyalım

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Mario Lemina, sarı-kırmızılı kulübün canlı yayına katıldı.

Dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'de de görülen koronavirüs sebebiyle çalışmalarını evde sürdüren sarı-kırmızılı Lemina, "Sağlığım çok iyi, ailem de çok iyi. Ailemle birlikte evdeyim. Bundan sonra evde kalmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"Antrenmanları evde yerine getirmeye çalışıyorum"

Lemina, çalışmalarını aksatmadan evinde sürdürüyor.

"Her gün çalışıyorum ama bunun yanında da yurtdışında işlerim var onları halletmeye çalışıyorum ev üzerinden. Oğlum evde onunla oyunlar oynuyorum, diğer oğlum yurtdışında onunla görüntülü olarak görüşüyoruz. Onun haricinde sporumu aktif bir şekilde kardeşlerimle beraber yapıyorum. Antrenmanları evde yerine getirmeye çalışıyorum."

"Kardiyo ve fiziksel kondisyonu artıracak çalışmalar yapmaya çalışıyorum"

Lemina, teknik heyet tarafından gönderilen antrenman programı ile ilgili bilgiler verdi.

"Kulübümüz bize çalışma programı gönderdi, bunları yerine getirmeye çalışıyorum. Bunlar daha çok fitness salonunda yapılacak olan çalışmalar ancak ben bunun üzerine daha fazla koyup kardiyo ve fiziksel kondisyonu artıracak çalışmalar yapmaya çalışıyorum. Ekstra çalışmalar yapıyorum. İyi formdayım, kendimi çok iyi hissediyorum. Ancak tabi sahayı da özledik. Çünkü evde yapılan antrenman top oyunları sahanın yerine geçmiyor ne yazık ki. Sahada oynamayı özledik."

"Profesyonel oyuncular olarak beslenmemize dikkat etmemiz lazım"

Lemina, evdeki beslenmesi hakkında konuştu.

"Beslenme uzmanımız bize belli bir program gönderdi ama çok daha önce de ben dikkat ediyordum. Profesyonel oyuncular olarak beslenmemize dikkat etmemiz lazım çünkü ihtiyaç duyduğumuz enerjiyi beslenme aracılığıyla alıyoruz. Ancak tabi yine de beslenme uzmanımıza buradan teşekkür etmek istiyorum."

[Fotoğraf: AA]

"Fatih Terim, Abdurrahim Albayrak ve Yusuf Günay'ın haberlerini alınca çok üzüldük"

Lemina, oronavirüs testleri pozitif çıkan ve tedavi gören Fatih Terim, Abdurrahim Albayrak ve Yusuf Günay'ın haberlerini aldıklarında çok üzüldüklerini dile getirdi.

"Ben Allah'tan onları korumalarını diliyorum. Bir an önce eski hayatımıza geri dönüp, bir an öce sahaya geri çıkıp eski günlerimize dönmeyi diliyorum."

"Testleri pozitif çıkan tanıdıklarım var"

Lemina, ülkesi ve diğer ülkelerdeki arkadaşları ile konuştuğunda oradaki durumla ilgili neler öğrendiğini anlattı."

Durumun kötüleştiğini duyuyorum. Testleri pozitif çıkan tanıdıklarım var. Onlara uzaktan da olsa destek vermeye çalışıyorum. Arkadaşlarımın anneleri, babaları pozitif çıkıyor. Bize yakın insanlardan çıkıyor açıkçası hepimizin burada dikkat etmesi gerekiyor. Allah bizim yardımcımız olsun."

"Sağlık çalışanlarının işi çok cesaret gerektiriyor"

Lemina, koronavirüs salgını ile uğraşan sağlık çalışanlarının işlerinin çok cesaret gerektirdiğini dile getirdi.

"Çok cesaretli bir iş yapıyorlar. Onlara cesaretlerinden dolayı çok fazla güç diliyorum. Çok fazla insana yardım ediyorlar bizim de aynı şekilde onlara yardım etmemiz gerekiyor. Bu destekle de olabilir bağışlarla da olabilir. Onların sayesinde şu an da birçok hayat kurtuluyor. Bir gün normal hayatlarımıza döndüğümüzde ne kadar büyük bir iş yaptıklarını göreceğiz."

[Fotoğraf: AA]

"Taraftarlarımızın söylenen sağlık kurallarına uymalarını istiyorum"

Lemina, sarı-kırmızılı taraftarlara mesaj gönderdi.

"Taraftarlarımıza öncelikli olarak sabır diliyorum. Tüm söylenen sağlık kurallarına uymalarını istiyorum. Evde kalmalarını ve gereken bütün özeni göstermelerini istiyorum. İnşallah sahalara yakın bir zamanda döneceğiz ve birlikte tekrar sahalarda keyifli anlarımızı yaşayacağız."

TRT

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.