• BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • Lefkoşa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Mağusa 16 °C
  • İskele 16 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • Lefke 15 °C

Maratonda çipli sistem dönemi

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, 21 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek Lefkoşa Turkcell’le Koşuyor Maratonu için ile spor basını temsilcileri ile bir araya geldi.
Maratonda çipli sistem dönemi

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, 21 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek Lefkoşa Turkcell’le Koşuyor Maratonu için ile spor basını temsilcileri ile bir araya geldi.

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği(KTSYD)’ne bağlı üyeler maratona katılım işlemlerini tamamladıktan sonra LTB Mimar Mehmet Vahip Toplantı Salonu’nda Başkan Harmancı ile bir araya geldi.

Başkan Harmancı: Güzergahların aldığı onay ile tam maraton statüsüne geçildi

LTB Başkanı Mehmet Harmancı basın toplantısında maraton hakkında detaylı bilgiler verdi. Bu yıl Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 9’uncusu yapılacak Lefkoşa Turkcell’le Koşuyor maratonun 2014 yılından itibaren aralıksız şekilde düzenlendiğini ve her yıl hem içerik hem de katılım sayısının arttığını belirtti. Başkan Harmancı, sportif olarak ilk kez çipli sisteme geçileceğini ve bunun bir ilk olacağını belirterek, Türkiye’den gelecek firmanın hazırlıklarını tamamlayarak elektronik bir ölçüm sistemi ile neticeleri belirleyeceğini ifade etti.

“Çipli sistem sayesinde hiçbir derece tartışılmayacak”

Başkan Harmancı, “10 ve 21 kilometrede hiçbir derecenin tartışılmayacak, kestirme yapılma ihtimalinin ortadan kaldırılacağı bir sisteme geçilecek. Kimse haksızlığa uğradım diyemeyecek. Bu yüksek maliyetli bir sistem ama uluslararası onay ve maratonun daha fazla saygınlık kazanmasını için kaçınılamazdı.” dedi.

“10 ve 21 km yanında 42 km parkuru da uluslararası onay almıştır”

“Bu iki parkurumuz tüm dünyada tanınan ve bilinen parkurlar olacaktır. Gelecek yıl 18 Ekim’de koşulacak maraton için 42 km parkuru da aynı onayı almıştır. Uluslararası yarış sıralamalarında yer alacak ve buralarda elde edilecek dereceler kabul görecektir. Bunu Atletizm Federasyonu iş birliği ile başarmıştık. Gelecek yıllardan itibaren yurt dışından çok daha fazla uluslararası sporcuları ağırlayacağız.”  Tüm bunlar yanında maratonun her yıl toplumsal bir ihtiyacın karşılanması için koşulduğunu ve Kıbrıs Türk halkının maratonu hem sportif anlamda değerlendirirken aynı zamanda el ele vermenin ve dayanışmanın bir sembolü olarak görmektedir. Bu yıl da eğitimde fırsat eşitliği yaratman için LTB El Ele Kreşi için 20 Ekim’de hep beraber Lefkoşa Turkcell’le Koşuyor maratonuna 7.000’in üzerinde katılım beklediklerini belirtti. Başkan Harmancı 20 Ekim’de maratonun kendi katılım rekorunu bir kez daha kıracağına yürekten inandığını belirtti.

Gürkan: Her yıl ilginin arttığı bu maratona elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz

KTSYD Başkanı Burhan Gürkan da konuşmasında LTB’yi her yıl daha iyi seviyeye taşıdığı maraton organizasyonundan ötürü kutlarken, her yıl ilginin arttığı bu maratona dernek olarak ellerinden gelen katkıyı koymaya hazır olduklarını belirtti. Gürkan, artık uluslararası onay da alan maratonun bu yıl çocuklar için koşulmasının da çok güzel bir amaç oluşturduğunu ifade ederek, spor yazarlarının da maratona gereken desteği vermeye devam edeceğini belirtti.

 

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.