• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • Lefkoşa 13 °C
  • Girne 16 °C
  • Mağusa 15 °C
  • İskele 15 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • Lefke 13 °C

Kudüs ve Filistin Müftüsü: İsrail'in saldırıları bölgedeki galeyanı artırıyor

Kudüs ve Filistin Müftüsü Hüseyin, İsrail güçlerinin, Mescid-i Aksa ile Batı Şeria'daki Harem-i İbrahim Camii'ne yönelik saldırılarının, bölgedeki galeyanı artırdığını ve din savaşlarının fitilini ateşleyebileceğini belirtti.
Kudüs ve Filistin Müftüsü: İsrail'in saldırıları bölgedeki galeyanı artırıyor

Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin, boş gerekçelerle Harem-i İbrahim Camii'nde ezan okunmasını ve camide namaz kılınmasını engellemesinin, Müslümanların camilerinde ibadet etmesini yasaklamak anlamına geldiğini aktardı.

İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri'yi gözaltına almasını kınayan Hüseyin, İsrail güçlerinin Kudüs'ün önemli şahsiyetlerini daha önce görülmemiş şekilde hedef alarak, susturma politikası izlediğine dikkati çekti.

Kutsal mekanları ve Filistin halkını koruma çağrısı

Hüseyin, İslam dünyasına, Kudüs ve Filistin'e karşı sorumluluğunu üstlenme ve kutsal mekanları ve Filistin halkını koruma çağrısında bulundu.

Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri, dün Doğu Kudüs'ün Es-Suvvane Mahallesi'nde bulunan evine baskın düzenleyen İsrail güçlerince gözaltına alınmıştı. Kısa süre gözaltında tutulan Şeyh Sabri, "halkı İsrail'e karşı tahrik etmek ve kışkırtmak" iddiasıyla suçlanmıştı.

Bir hafta Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırılma cezası verilen Şeyh Sabri serbest bırakılırken, çarşamba günü yeniden ifade vermeye gelmesi istendi.

İsrail güçleri Harem-i İbrahim Camii'nde ezan okunmasını engelledi

İsrail askerleri dün işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde bulunan Harem-i İbrahim Camii'nde sabah ezanının okunmasını engellerken, yeni tip koronavirüs (COVID-19) önlemlerini gerekçe göstererek onlarca Filistinli'nin camiye girişine de izin vermemişti.

Harem-i İbrahim Camii'ne az sayıda kişinin girişine izin veren İsrail askerlerinin içeriye almadığı Filistinliler ise namazlarını sokaklarda kılmıştı.

Filistin yönetiminin COVID-19 ile mücadele kapsamında aldığı karar doğrultusunda yaklaşık 3 ay kapalı kalan Harem-i İbrahim Camii, salı günü ibadete açılmıştı.

İsrail'in getirdiği "yasak" nedeniyle Harem-i İbrahim Camii'nde 1994'ten bu yana cuma günleri akşam ve yatsı ezanları, cumartesi günleri sabah, öğle, ikindi ve akşam ezanları, diğer günlerde ise akşam ezanları okunmuyor.

Bunun yanı sıra İsrail Yahudi bayramlarını bahane ederek bazı günlerde de ezan okunmasına izin vermiyor.

TRT

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.