• BIST 8980.39
  • Altın 2284.818
  • Dolar 32.3279
  • Euro 35.0498
  • Lefkoşa 20 °C
  • Girne 19 °C
  • Mağusa 20 °C
  • İskele 20 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • Lefke 20 °C

Koronavirüsle savaşan doktor: Bir ay çocuklarımdan uzak kaldım

Yozgat Şehir Hastanesinde görevli Doktor Vural, koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından yaşadığı zorlu günleri, "Anne ve babamın da karantina süresiyle birlikte 2 çocuğumdan bir ay uzak durmak zorunda kaldım" sözleriyle anlattı.
Koronavirüsle savaşan doktor: Bir ay çocuklarımdan uzak kaldım

Pandemi sürecinde hastanede COVID-19 hastalarının tedavisinde de görev alan Özkan Vural, 2 Eylül'de koronavirüse yakalandı. 

Anne ve babasının da COVID-19 testi pozitif çıkan Vural, 8 gün hastanede tedavi görürken annesi ve babasının tedavisi 3 hafta sürdü.

Vural, sağlık çalışanlarının koronavirüse karşı en ön cephede savaştıklarını, bu hastalığa yakalanma riski en yüksek grupta yer aldıklarını belirtti.

"Bizi zorlayan sevdiklerimizden uzak kalmaktır"

Eylül ayının başında halsizlik ve ciddi kas ağrılarının başladığını anlatan Vural, "Yoğun çalışma mesaisi nedeniyle ayakta duracak halim kalmadı ve test yaptırdım. COVID-19 testim pozitif çıktı. 8 gün hastanede yattım. Daha üzücü olanı ise anne ve babamda da hastalık başladı. Onlar yaş ve risk grubu nedeniyle daha uzun tedavi olmak zorunda kaldı. 3 hafta hastanede tedavi gördüler." dedi.

Vural, sağlık çalışanları olarak bu hastalığı yakınlarına bulaştırma riski taşımalarına üzüldüklerini aktararak şunları söyledi:

"Anne ve babalarımızı, sevdiklerimizi o hastanede yatarken, solunum sıkıntısı çekerken, ciddi derecede halsizlik yaşamak bizi daha fazla üzüyor. Bizleri en fazla zorlayan sevdiklerimizden uzak olmak, sevdiklerimizle aramıza mesafe koymak, onlara sıkı sıkı sarılamamaktır. Anne ve babamın da karantina süresiyle birlikte 2 çocuğumdan bir ay uzak durmak zorunda kaldım."

"Gençler de hastanede yatabiliyor"

Vural, bütün insanların maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymaları, sağlık çalışanlarının işlerini kolaylaştırmaları gerektiğini dile getirerek, "Toplumumuzda gençler kendi vücut direncine güvenerek hastalığa karşı önemler konusunda zayıf kalabiliyorlar. Bu hastalığın yaş sınırı yok. Bu hastalık gençlerde de aynı şekilde hastaneye yatıracak kadar ağır seyredebiliyor. En azından gençlerimiz anne ve babalarını, evde beraber yaşadıkları sevdiklerini düşünüyorlarsa kurallara uysunlar." diye konuştu.

Hastane Başhekimi Mustafa Kozan da COVID-19 nedeniyle Türkiye'nin zor dönemden geçtiğini belirtti.

Kozan, koronavirüsle mücadelede en ön safta yer alan sağlık çalışanlarından doktor, hemşire, temizlik elamanlarının da bu hastalığa yakalandığını anlattı.

Sağlık çalışanlarının sürekli COVID-19 hastalarıyla iç içe olduğunu, bu süreçte çok sayıda sağlık çalışanının, çocuklarından, anne babalarından ve arkadaşlarından uzak kaldığını aktaran Kozan, şunları kaydetti:

"Halkımızın sağlık çalışanlarının durumunu görmeleri ve tedbirlere daha fazla riayet etmeleri gerekir. COVID-19 herkesi etkiliyor, genç hastalarımızda büyük sıkıntılar oluştu. Yoğun bakımda yatan genç hastalarımız oldu. Gençlerimizin en azından taşıyıcı olmamaları bu hastalığı daha ağır geçirecek kişileri düşünerek tedbirlere en yüksek düzeyde uymaları gerekir. Maske ve temizliğe uyduğu vakit bu işi başaracağız ve ipin ucunu kaçırmamamız gerekiyor." 

TRT

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.