• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • Lefkoşa 13 °C
  • Girne 16 °C
  • Mağusa 15 °C
  • İskele 15 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • Lefke 13 °C

Kıbrıs Türk Kültür Derneği’nden 15 Kasım mesajı

Kıbrıs Türk Kültür Derneği Yönetim Kurulu bugün KKTC’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Kıbrıs Türk Kültür Derneği’nden 15 Kasım mesajı

Kıbrıs Türk Kültür Derneği Yönetim Kurulu bugün KKTC’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Dernek mesajında şu ifadelere yer verildi;

“Kıbrıs Türk Halkı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 35’inci Kuruluş Yıl Dönümünde devletini otuzbeş yıldır yaşatmanın, egemenliğini ve bağımsızlığını korumanın onurunu taşıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 35’inci Kuruluş Yıl Dönümünü, devletimizi sonsuza kadar yaşatma azmi ve kararlılığıyla kıvançla, inançla, geleceğinden emin güçlü güven duygularımızla coşku ve mutluluk içinde kutluyoruz.

Kıbrıs Türk Halkı’nın egemen devletinin bağımsızlık ve kuruluş yıldönümünü gururla kutladığımız bu tarihi günümüzde, bizlere bugünleri sağlayan Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne Yüce Türk Milletine ve Gazilerimize şükranlarımızı sunar, Şehitlerimize rahmet ve mekânları olan cennetlerinde nurlar içinde yatmalarını dileriz.

Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti Kıbrıs Türk Halkı’nın ağır ve güç koşullarda verdiği kurtuluş ve varoluş savaşı sonunda zaferle kurulan onurlu ve şerefli demokratik, laik, insan haklarının çiğnenmesine izin vermeyen çağdaş bir devlettir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkımızın yaşadığı tarihi gerçeklerin ortaya koyduğu oldukça zor ve çok güç koşullarda olanaksızlıklar içinde verdiği Varoluş Savaşı ile özgürlük ve bağımsızlığını kazanarak imkânsızı başarmış ve bugünlere kavuşmuştur. Bağımsız ve Egemen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kıbrıs Türk Halkı’nın Kıbrıs’taki varlığının, geleceğinin ve güvenliğinin, bağımsız ve özgür yaşamasının temel güvencesidir. Bu güvencemizde Türk halkının tarihten gelen direniş azmi, özgürlük ve bağımsızlık tutkusu vardır.

Devletimizin Otuz Beşinci Kuruluş yıldönümünü kutladığımız bugünde bu gerçeği hatırlamakta son derece yarar ve gerek vardır.

Rum-Yunan ikilisinin Crans Montana Müzakerelerinde “sıfır garantiler, sıfır asker, aşırı toprak tavizi isteyen ve egemen eşitliğimize” karşı çıkan, Kıbrıs Türk halkıyla hiçbir şeyi paylaşmak istemeyen ısrarlı tutumları sonucu masayı terk ederek müzakereleri sonuçlandır ve yeni tavizler elde etme çabalarını uluslararası düzeyde üzerimize baskılar yaratarak sürdürmektedir.

Rum tarafı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devletimizi sonlandırma ve Kıbrıs’ta varlığımıza son verme hedeflerinden asla vazgeçmeyeceklerini her fırsatta ortaya koymaktadır. Anastasiadis, Kıbrıslı Türklere devletin bütün organlarında oy kullanmalarına hak verilemez, Kıbrıslı Türkler ancak ‘hayati çıkarlarını’ etkileyecek kararlarda oy kullanabilecekler açıklaması ve eski partisiRürk Barış Harekâtı’nın sağladığı siyasi ve coğrafi gerçekler temelinde oluşan siyasal süreçte 15 Kasım 1983 yılında kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 35’inci Yıl Dönümü’nü büyük bir coşku, sevinç ve onurla kutlarken Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık, egemenlik, özgürlük ortamını yaratan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlarını, Meclis Başkanlarını, Başbakanlarını, Hükümetlerini, Türk Silahlı Kuvvetlerini, Kıbrıs Türk Halkının Mücadele Liderleri Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile birlikte diğer siyasi yetkililerini, Gazilerimizi şükranla anıyor, mekânları cennet olan şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Bilinmelidir ki Kıbrıs Türk halkı, verdiği varoluş savaşı ile sadece varlığını korumak, özgür, bağımsız ve egemen bir halk olarak kendi devletinde, öz vatan topraklarında yaşamayı garanti etmekle kalmadı, aynı zamanda Anavatan Türkiye’nin stratejik dengelerini güçlendiren bir zemin de yarattı, milli çıkarlarımızı koruyacak sarsılmayacak güçlü temellerin atılmasını da sağladı.

Bu duygu, inanç ve güvenle Kıbrıs Türk Kültür Derneği olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 35’inci kuruluş yılını kutluyoruz”.

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.