• BIST 8770.44
  • Altın 2238.232
  • Dolar 32.3371
  • Euro 35.1083
  • Lefkoşa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Mağusa 16 °C
  • İskele 16 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • Lefke 15 °C

Kıbrıs İlim Üniversitesi’nin Büyük Başarısı

Kıbrıs İlim Üniversitesi (KİÜ) 2017 güz dönemi  KKTC üniversiteleri arasında en yüksek tercih yüzdesine sahip üniversite...
Kıbrıs İlim Üniversitesi’nin Büyük Başarısı

KKTC yi gururlandıran çevrecilik projesi, Kıbrıs İlim Üniversitesi’nin Büyük Başarısı...

Ülkemizde son yıllarda Yüksek Öğrenim alanında öğrenci odaklı yapmış olduğu yatırımları sayesinde adından sıklıkla söz ettiren Kıbrıs İlim Üniversitesi (KİÜ) 2017 güz dönemi  KKTC üniversiteleri arasında en yüksek tercih yüzdesine sahip olmasının yanı sıra ülkemiz için gurur duyulacak bir projeye de imza attı.

 “Yılın Yeşil Beyni Uluslararası Proje Yarışması”nda ilk dörde kalarak finalist oldu.

Sürdürülebilir Çevre, Sürdürülebilir Enerji ve Sürdürülebilir Su Kaynakları konularında uluslararası duyarlılığı ve bilinci artırabilmek maksadıyla; Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından düzenlenen ABD, Kanada, İngiltere, Avrupa Birliği ve Asya ülkelerinden üniversitelerin yer aldığı “Yılın Yeşil Beyni Uluslararası Proje Yarışması”na, 2017 yılında          13 ülkeden çok sayıda proje katıldı.

“Yılın Yeşil Beyni, 2017” ünvanını kazanmak amacıyla dünyanın önde gelen üniversitelerinin katıldığı bu uluslararası proje yarışmasında; Almanya’dan Jacobs Üniversitesi (Dünya sıralamasında 762. sırada), Malezya’dan Taylor’s Üniversitesi (Asya Ülkeleri sıralamasında 179. sırada) ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi (Dünya sıralamasında ilk 500’de) ile birlikte 4 yıl önce kurulan Kıbrıs İlim Üniversitesi (KİÜ) ilk dört üniversiteden biri olma başarısını göstermiştir.

Kıbrıs İlim Üniversitesi geniş ve etkili akademik kadroya sahip olmanın getirdiği eğitim ve öğretim sorumluluğu ile finale kaldığı proje sayesinde çocuklarımızın geleceğine yönelik ne denli ciddi olduklarını kanıtlamış oldular. Proje ; KİÜ Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Akeem OLADIPO öncülüğünde çalışmalarını yürüten, KİÜ Öğrencileri Bilal SIDDIQUI ve Jesutomito P. MORANKINYO tarafından hazırlandı. “Zeytinyağı Atıksu Arıtımı İçin Zeytin Pomace Tabanlı Yeşil Çift Fonksiyonlu Fotozitif Nanokompozit: Teknolojik Ekonomik Fizibilite Analizi” (Olive Pomace-based Green Bifunctional Photosensitive Nanocomposite for Olive Mill Wastewater Treatment: Techno-economic Feasibility Analysis) başlığını taşıyan projenin gayesi; Zeytinyağı Fabrikalarının atık sularındaki zehirli bileşenlerin maliyet-etkin yöntemlerle tam mineralizasyonu ile atıksuların iyileştirilmesi ve tarımsal amaçlar için tekrar kullanımının sağlanmasıdır.    

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.