• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Lefkoşa 24 °C
  • Girne 22 °C
  • Mağusa 24 °C
  • İskele 24 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • Lefke 24 °C

Kamu Denetçiliği Kurumu çağrı merkezi kuracak

Vatandaşların idarelerle ilgili şikayetlerini değerlendiren Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), 2019'da kurmayı hedeflediği çağrı merkeziyle başvurucuları bilgilendirecek.
Kamu Denetçiliği Kurumu çağrı merkezi kuracak

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç'un talimatıyla kurumun tanıtımı ve başvurulara yönelik bilgilendirmelerin etkinliğinin sağlanması için 2019'da yapılacak çalışmalar belirlendi.

Buna göre, Türkiye genelinde kurumun tanıtımının yapıldığı "Ombudsman Halkla Buluşuyor" toplantılarını 2019'da da sürdürecek KDK, 20 ilde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelecek.

Üniversitelerle iş birliği artırılacak

Çocukların da başvurularını kabul eden kurum, resim, kompozisyon ve afiş yarışmaları düzenleyerek, 5 milyonun üstünde çocuğa ulaşacak.

Üniversitelerde Ombudsmanlık Öğrenci Kulüplerinin kurulmasını sağlayan KDK, üniversitelerle bu konudaki iş birliğini artıracak. Şu anda 30 üniversitede bulunan Ombudsmanlık Öğrenci Kulübü sayısı 100'e yükseltilecek. Kurum, üniversite öğrencileri arasında hak arama kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla konferanslar da düzenleyecek.

KDK'nin 2019 hedefleri arasında çağrı merkezi kurma da yer aldı. Çağrı merkezinde kurumla ilgili bilgilendirmeler yapılacak. Öte yandan çağrı merkezi, çeşitli konularda müracaatta bulunan vatandaşların başvurularının durumları hakkında da bilgileri paylaşacak.

Uluslararası çalışmalar

Uluslararası alanda hak ihlalleriyle ilgili çok sayıda sempozyum ve çalıştay düzenleyen kurum, bu çalışmalarına 2019'da da devam edecek. KDK, gelecek yıl 4 sempozyum ve 10 çalıştay gerçekleştirerek, dünya kamuoyunu ilgilendiren konuları ele alacak.

İstanbul için ayrı bir çalışma yapacak olan KDK, bu kentte hak arama kültürünün yaygınlaştırılması hedefi kapsamında, kamu kurumlarının yetkilileri ve vatandaşlarla bir araya gelinecek toplantılara ağırlık verecek.

Özel raporlar hazırlanacak

Şikayetlerle ilgili tavsiye kararları vererek idarelere yol gösteren, mağduriyetlerin giderilmesini sağlayan KDK, hazırladığı özel raporlarla da toplumu ilgilendiren konulara dikkat çekmeyi sürdürecek.

Bu kapsamda, 2019'da "Gençlik ve uyuşturucu", "Sağlıkta hasta ve çalışan hakları", "Aile ve toplumun geleceği", "Kamu hizmetlerinde kalitenin artırılması" ve "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde bürokrasinin yeniden yapılanma süreci" gibi konularda raporlar düzenlenecek.

"İdarenin eylem ve işlemleriyle tutum ve davranışlarını incelemek, insan haklarına ve adalet anlayışına, hukuka ve hakkaniyete söz konusu davranışların uygunluklarını inceleyerek araştırmak ve önerilerde bulunmak" amacıyla Haziran 2012'de kurulan KDK tarafından, 2013'ün Mart ayından bu yana vatandaşlardan gelen şikayetler değerlendiriliyor.

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.