• BIST 8761.79
  • Altın 2240.049
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1683
  • Lefkoşa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Mağusa 16 °C
  • İskele 16 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • Lefke 15 °C

İtalya'da COVID-19'a karşı yeni kısıtlamalar getirildi

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, yeni tip koronavirüs (COVID-19) 21 Aralık'tan 6 Ocak'a kadar olan yılbaşı tatili dönemi için yeni kısıtlamalar getirmek durumunda kaldıklarını söyledi.
İtalya'da COVID-19'a karşı yeni kısıtlamalar getirildi

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, başbakanlıkta düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyunda bir süredir tartışma konusu olan yılbaşı dönemine dair COVID-19 tedbirlerini açıkladı.

Salgına karşı yeni bir genel kapanmadan kaçındıklarını ve aldıkları tedbirlerin uygun önlemler olduğunu kaydeden Conte, bölgeleri risk seviyelerine göre üç renge (kırmızı-turuncu-sarı) ayırdıkları kademeli tedbir sisteminin devam edeceği bilgisini paylaştı.

"Daha fazla kısıtlama içeren tedbirler getirmek zorundayız"

Conte, yaklaşan Noel Bayramı ve yılbaşı tatili döneminde virüsün yayılmasının hız kazanabileceğine dikkati çekerek, "Pandeminin sonuna giden yol halen uzun. Ocak ayında gelebilecek 3. dalga riskinden kaçınmalıyız ki olursa ilk ve ikinci dalgadan daha az şiddetli olmaz. 21 Aralık'tan 6 Ocak'a kadar daha fazla kısıtlama içeren tedbirler getirmek zorundayız. Gardımızı düşürmemeliyiz. Buna göre, zorunlu ve acil haller dışında 21 Aralık'tan 6 Ocak'a kadar bölgeler arasında seyahat etmek yasak. Ek olarak 25 ve 26 Aralık ile 1 Ocak'ta da şehirlerarası seyahat yasak." dedi.

Gece sokağa çıkma yasağı devam edecek

Başbakan Conte, ülke genelinde gece 22.00 ile 05.00 arasında uygulanan sokağa çıkma yasağının, yılbaşı günü de 22.00-07.00 olmak üzere 6 Ocak'a kadar süreceğini, ayrıca otellerin de yılbaşı akşamı özel eğlence programı yapamayacağını belirtti.

Mağazalar akşam 21.00'e kadar açık kalabilecek

Alışverişe herhangi bir limit koymak istemediklerini dile getiren Conte, "Mağazalar, 4 Aralık'tan 6 Ocak'a kadar akşam 21.00'e kadar açık kalabilecek." dedi.

Ayrıca İtalya limanlarının da 21 Aralık'tan 6 Ocak'a kadar kruvaziyer gemilerine kapatıldığını aktaran Başbakan Conte, 21 Aralık'tan sonra yurt dışından dönen her İtalyan vatandaşının ve İtalya'ya gelenlerin 14 gün boyunca karantinada kalması gerektiğini söyledi. 

"Birlikte yaşamadığımız insanları eve kabul etmemeliyiz"

Conte, "Akşam yemekleriyle ilgili, insanların evlerine girip kısıtlamalar getiremeyiz ancak şunu güçlü şekilde tavsiye edebiliriz ki birlikte yaşamadığımız insanları eve kabul etmemeliyiz." dedi.

Başbakan Conte, orta dereceli okullarda 7 Ocak'tan sonra yüzde 75 oranında yüz yüze eğitime geçileceği bilgisini de verdi.

En yüksek günlük ölü sayısına ulaşıldı

COVI-19 salgınında en ağır bedel ödeyen ülkelerden biri olan İtalya'da dün 993 kişinin ölümüyle en yüksek günlük ölü sayısına ulaşıldığı açıklanmıştı. Salgının başladığı şubattan beri ülkede 58 bin 38 kişi hayatını kaybederken, 1 milyon 664 bin 829 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu.

 

TRT

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.