• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • Lefkoşa 12 °C
  • Girne 14 °C
  • Mağusa 11 °C
  • İskele 11 °C
  • Güzelyurt 11 °C
  • Lefke 12 °C

İngiltere'de AP ve yerel seçimler yapılıyor

İngiltere'den AP seçimlerine tek Türk aday katılıyor. İngiltere'deki Türk toplumundan ise 80'den fazla aday belediye meclis üyeliği için yarışıyor....
İngiltere'de AP ve yerel seçimler yapılıyor

İngiltere'den AP seçimlerine tek Türk aday katılıyor. İngiltere'deki Türk toplumundan ise 80'den fazla aday belediye meclis üyeliği için yarışıyor. Yerel seçimin yapıldığı yerler arasında 32 Londra belediyesi ve Türkçe konuşan toplumun yaşadığı Enfield, Haringey, Hackney ve Islington gibi bölgeler de bulunuyor.

Birleşik Krallık'ta bugün eş zamanlı olarak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri ve yerel seçimler yapılıyor.

Seçmenler, yerel saatle 07.00'den itibaren okullar, kiliseler ve belediyelere ait büyük spor salonları gibi yerlerde oy vermeye başladı. Sandıkların yerel saatle 22.00'de kapanması bekleniyor.

Ülkede AP seçimlerine 30 siyasi parti katılırken, 73 üye AP'ye girebilecek. AP seçimlerine ilişkin yapılan son kamuoyu yoklamaları, İşçi Partisi ile AB ve göçmen karşıtı görüşleriyle bilinen Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) arasındaki mücadelenin başa baş olacağını ortaya koydu. Her iki partiye destek yüzde 27 çıkarken, İngiltere Başbakanı David Cameron'ın lideri olduğu Muhafazakar Parti yüzde 23 ile üçüncü sırada, koalisyon hükümetinin küçük ortağı Liberal Demokrat Parti yüzde 10 ile dördüncü sırada, Yeşiller Partisi ise yüzde 8 ile beşinci sırada yer aldı.

Birleşik Krallık'ta bugün yapılan hem AP hem de yerel seçim sonuçları, ülkede genel seçimin yaklaşması dolayısıyla önem taşıyor. 2015 yılının Mayıs ayında düzenlenmesi planlanan genel seçim için, bugünkü seçim sonuçlarının önemli bir gösterge olacağı yorumları yapılıyor.

AP'de en fazla koltuğu bulunan İngiliz partisi 25 üyeyle Muhafazakar Parti iken, Muhafazakarları 13'er üye ile İşçi Partisi ve UKIP, 11 üyeyle Liberal Demokratlar takip ediyor. Son anketler, Muhafazakar Parti ile Liberal Demokrat Parti'nin AP'de koltuk kaybedeceğini ortaya koyuyor.

İngiltere'den AP seçimlerine tek Türk aday katılıyor. Liberal Demokrat Parti'den AP üyesi adayı olan Turhan Özen seçim öncesi AA'ya yaptığı açıklamada, "AP'ye seçilirse Türkiye hakkında ilgi ve bilginin artmasına yardımcı olacağını" söylemişti.

Seçmenler bugün AP seçimlerinin yanı sıra İngiltere ve Kuzey İrlanda'da bazı ilçeler için belediye meclis üyelerini belirliyor. Yerel seçimde İngiltere'den 161, Kuzey İrlanda'dan ise 11 belediye meclisi için üyeler seçiliyor.

İngiltere'deki Türk toplumundan ise 80'den fazla aday belediye meclis üyeliği için yarışıyor. Yerel seçimin yapıldığı yerler arasında 32 Londra belediyesi ve Türkçe konuşan toplumun yaşadığı Enfield, Haringey, Hackney ve Islington gibi bölgeler de bulunuyor.

Ülkede yerel seçim sonuçlarının yarın sabah, AP seçim sonuçlarının ise tüm Avrupa Birliği üyesi ülkelerde oy verme işlemi tamamlandıktan sonra 25 Mayıs Pazar günü açıklanması bekleniyor.

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.