• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • Lefkoşa 20 °C
  • Girne 19 °C
  • Mağusa 20 °C
  • İskele 20 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • Lefke 20 °C

IKBY: Erbil'e füze saldırısı düzenleyen faillerinden 2 kişi yakalandı

Irak'ın Erbil kentinde 15 Şubat'ta Erbil Uluslararası Havalimanı ve kente yönelik füze saldırısında bulunanlardan 2 kişi yakalandı. Yakalananlardan biri sorgusunda, saldırının detaylarıyla ilgili itiraflarda bulundu.
IKBY: Erbil'e füze saldırısı düzenleyen faillerinden 2 kişi yakalandı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansına bağlı anti terör güçleri, Erbil'de gerçekleşen füzeli saldırılarla ilgili açıklama yaptı.

Saldırı 4 kişi tarafından gerçekleştirildi

Açıklamada, saldırı sonucu ele geçirilen aracın faillerin yakalanmasında önemli ipuçları verdiği ve yapılan soruşturma neticesinde saldırının 4 kişi tarafından gerçekleştirildiği bilgisine ulaşıldığı kaydedildi.

Saldırganlardan biri olan Haydar Hamza Abbas Mustafa Bayati'nin yakalandığı belirtilen açıklamada, bu kişinin, yapılan soruşturmada saldırının detaylıca nasıl gerçekleştirildiğini itiraf ettiği belirtildi.

Açıklamada, Irak merkezi hükümeti ve koalisyon güçlerince yapılan ortak çalışmalar neticesinde, saldırganlardan bir diğerinin de yakalandığı ifade edildi.

Saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen diğer 2 kişinin yakalanması için de çalışmaların devam ettiği vurgulandı.​​​​​​​

Saldırıda İran yapımı roketler kullanıldı

Saldırının faillerinden Bayati'nin itiraf videosu olarak yayınlanan görüntülerde ise saldırıda İran yapımı roketler kullanıldığını belirttiği görülüyor.

Bayati, söz konusu videoda, "İsmi belirtilmeyen Ketaib Seyyid Şuheda'ya bağlı bir şahıs ile tanıştım. Araç içinde saldırı öncesi İran yapımı olan roketleri yerleştirdik" ifadesini kullandı.

Ketaib Seyyid Şuheda, İran'a yakın Haşdi Şabi çatısı altında yer alan bir milis yapılanması olarak biliniyor.

Erbil'e 14 roketle saldırı düzenlenmişti

ABD'li güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, ABD askerlerinin konuşlu olduğu Erbil Uluslararası Havalimanı ve kente toplam 14 roketle saldırı düzenlenmişti.

Saldırıda, 1 sözleşmeli personel hayatını kaybetmiş, 3 sivil, 5 sözleşmeli personel ve 1 ABD askeri olmak üzere 9 kişi yaralanmıştı.

IKBY İçişleri Bakanlığı, saldırıda yaralanan ve hastanede tedavi gören bir kişinin ise daha sonra hayatını kaybettiği bilgisini de paylaşmıştı.

Saldırıyı Irak'taki eylemlerde daha önce ismi duyulmayan "Saraya Evliya ed-Dam" adlı bir grup üstlenmişti.

Olayın ardından bölgesel ve uluslararası bazı basın organlarında saldırının arkasında İran ve ona yakın grupların olduğuna dair iddialar ortaya atılmıştı.

Erbil'deki ABD hedeflerine 30 Eylül 2020'de de Musul'daki Haşdi Şabi milislerinin kontrolündeki bölgelerden 6 roketle saldırı düzenlenmişti. 

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.