• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • Lefkoşa 19 °C
  • Girne 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • İskele 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • Lefke 19 °C

Hisarköy Orkide Festivali açıldı

9.
Hisarköy Orkide Festivali açıldı

9.’ncu Hisarköy Geleneksel Orkide Festivali bugün düzenlenen törenle açıldı.

Renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak olan festival, yarın da gün boyunca devam edecek.

LAPTA Belediyesi, Hisarköy Muhtarlığı ve Hisarköy Kültür Spor Derneği işbirliğiyle bu yıl 9.’ncusu düzenlenen Hisarköy Geleneksel Orkide Festivali açıldı.

Köy Meydanı’nda yer alan festivalin açılışına Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, bazı milletvekilleri ile bölge halkı katıldı.

Festivalin açılışında ilk olarak kurdele kesimi yapıldı ve standtlar gezildi..Ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Hisarköy Muhtarı Can Polat Şemi, konuşmasında festivali neden düzenlediklerini anlattı.Can Polat Şemi festivali düzenlemekteki amaçlarının Kıbrıs’ta ve Hisarköy’de yetişmekte olan ve bir çoğu tükenmeye yüz tutmuş orkidelerin korunması konusunda farkındalık yaratmak olduğuna işaret ederek, böylece köyün kültürel olarak tanıtılmasına da katkı sağladıklarını ifade etti.Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ da ülkedeki kültürel zenginliklerin korunması, orkidelerin korunarak gelecek kuşaklara aktarılması ve KKTC turizmine katkı sağlamak amacıyla böyle bir organizsyona imza attıklarını kaydetti.

Lapta Belediye Başkanı Aktuğ ülkedeki güzellikleri görmek isteyenleri Hisarköye davet etti. Aktuğa “ ülkemizdeki 32 orkide türünden 17 tanesi Hisarköy’de yetişiyor. Bu güzellikleri görmek isteyenler mutlaka köyü ziyaret etmelidir” dedi.

Aktuğ, Belediye olarak bu tür festivallere önem verdiklerini ve Mart ile Nisan ayı boyunca 9 ayrı etkinliğe daha ev sahipliği yapacaklarını belirterek, katılan ve katkı koyan herkese teşekkür etti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit de ülkemizin güzelliklerini korumak, tanıtmak ve yaşatmanın önemine dikkati çekerek, bunu eğitim alanına da yaymak ve çocukların bu güzellikleri bilmelerine olanak sağlamak için çalıştıklarını ifade etti.

Özyiğit, yok olmaya yüz tutmuş orkidelerin koparılmaması, doğal yaşamlarında korunması adına bu festivalin önemli bir farkındalık yaratacağına inanç belirterek, festivalin ayrıca kaynaşma, dayanışma ve üretim anlamında da önem taşıdığını belirtti.

Konuşmasının ardından Köy Muhtarı Can Polat Şemi tarafından Bakan Özyiğit’e günün anısına hediye takdim edildi.

Festival, çeşitli dans gösterileri ve müzik dinletileriyle sürdü.Festivalde stantlar kurularak yerli ürünler satışa sunuluyor. BRT

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.