• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • Lefkoşa 26 °C
  • Girne 23 °C
  • Mağusa 26 °C
  • İskele 26 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • Lefke 26 °C

Görme engelli kardeşler başarıya kulaç atıyor

Gaziantep'te ortaokuldayken bir proje kapsamında yüzmeye başlayan görme engelli milli sporcular Mustafa ve Ahmet Aslan kardeşler başarılarıyla dikkat çekiyor.
Görme engelli kardeşler başarıya kulaç atıyor

Doğuştan görme engelli olan 19 yaşındaki milli sporcu Mustafa Aslan, havuzda adeta yeniden doğarak şampiyonlukların abonesi oldu.

Yaşam enerjisi ve azmiyle 17 yaşındaki kardeşi Ahmet Aslan'a da örnek olan Mustafa, 5 yıl önce onun da yüzmeyle tanışmasını sağladı.

Hedefleri paralimpik oyunlarda şampiyonluk elde etmek

Aralarında Türkiye birinciliklerinin de bulunduğu 60'a yakın dereceye imza atan milli yüzücü Mustafa ile kazandığı Türkiye birinciliklerinin ardından milli takıma giren kardeşi Ahmet, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na da katılarak şampiyonluk sevinci yaşamak istiyor.

Lise öğrencisi olan Ahmet Aslan, hem derslerini hem de haftanın 6 günü sürdürdüğü antrenmanlarını aksatmıyor.

Milli sporcu Ahmet Aslan, yaklaşık 5 yıl önce GAP Görme Engelliler Ortaokulunda yüzmeye başladığını belirtti.

Yüzmenin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Ahmet, "Kendimi çok iyi hissediyorum. Yüzmek kadar güzel bir şey yok. 2014 yılında yarışmalara girmeye başladım. İlk yarışımda ikinci oldum." dedi.

"Ağabeyim benim idolüm"

Kendisi gibi görme engelli olan ağabeyi sayesinde yüzmeyi öğrendiğini anlatan milli sporcu, idolünün ağabeysi olduğunu söyledi.

"Kendisini örnek alıyorum. Oda benim gibi görme engelli. Yüzmeye giderken beni de yanında götürürdü. Onun sayesinde yüzmeye ilgi duydum. İlk başta yüzmem zor oluyordu ama alıştık. 4 yıldır abimle beraber antrenman yapıyoruz. 100 metre kelebek ve 100 metre serbestte 7 Türkiye şampiyonluğu elde ettim. Almanya ve Hollanda'daki turnuvalarda yarıştım ama derece alamadım. Dünya ve Avrupa şampiyonlukları elde etmek için var gücümle çalışıyorum. Bundan sonraki ilk hedefim 2019 yılında Malezya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda dereceye girmek, ardından da 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na gitmek. Burada da derece elde edip ülkemi gururlandırmak istiyorum."

"Birbirimize destek olduk"

Ağabey Mustafa Aslan da Ahmet'in içine kapanık olduğunu, yüzme sayesinde sosyalleştiğini belirtti.

Kardeşiyle beraber yüzmenin kendisine çok şey kattığını anlatan Mustafa, "Beraber yüzdüğümüz için hatalarımızı söylüyoruz, uyarıyoruz. Kendimizi daha iyi hissediyoruz. Ahmet ben olmadığım zaman antrenmanlarda kendisini kötü hissediyor. Bana çok alıştı. Yüzme sayesinde evden çıktı." dedi.

Mustafa Aslan, kardeşiyle yüzmenin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

"Aramızda 2 yaş olmasına rağmen birbirimize dayanarak büyüdük, açıklarımızı kapattık. Engelimizden dolayı da birbirimize destek olduk. Ahmet ödül aldığında çok mutlu oluyor. Onun mutluluğu bana da yansıyor. 'Ben dünya şampiyonasına gideceğim.' diyor. İkimiz gidersek çok güzel olur. Ben dereceler almasını çok istiyorum. Her yarışmadan sonra istişare yapıyoruz. Üzüldüğünde kızıyorum."

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.